Šport
5757 ogledov

Primož Roglič presenetil, ko je razkril, kdo ga še vedno lahko premaga

Primož Roglič Profimedia
Primož Roglič je še korak bližje končni zmagi, a nič še ni odločeno.

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je v 18. etapi dirke po Španiji naredil nov velik korak proti končni zmagi. V 177,5-kilometrski etapi s štirimi vzponi prve kategorije je odbil vse napade in še za dve sekundi povišal prednost pred Alejandrom Valverdejem. Pred Špancem ima zdaj dve minuti in 50 sekunde prednosti.

Primož Roglič 18. etapa Vuelte Šport Roglič še dan bližje velikemu zmagoslavju, Pogačar izgublja majico

"Za razliko od včeraj danes nisem naredil nobene napake. Celotna ekipa je pokazala, kako smo v resnici močni," je bil po etapi s svojo in ekipno predstavo zadovoljen Roglič.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Malo sem že utrujen, ampak vseeno se še dobro vozim. Boril sem bom še naprej, dirke še ni konec. Ciljna črta je v Madridu," je odgovoril na vprašanje, če je res iz etape v etapo vse boljši.

Nato pa je prišlo neprijetno vprašanje, kdo mu je v borbi za skupno zmago najnevarnejši nasprotnik. Ali je to Valverde? Morda Nairo Quintana? Ali se najbolj boji Miguela Angela Lopez?

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Sam sebi sem največji nasprotnik. Sam sebe namreč še vedno lahko premagam. Stvari se lahko hitro spremenijo, videli smo včeraj. Ves čas moraš biti osredotočen," je za konec povedal Roglič.

Vuelta Šport Roglič se je posul s pepelom: Moja napaka Primož Roglič Vuelta Šport Veliki tekmec: Roglič bi že izgubil majico, če ...

Petkova etapa je na papirju namenjena sprinterjem, zadnji odgovor o končnem vrstnem redu pa bo dala sobotna etapa s šestimi vzponi.

 

Komentarjev 8
  • Žurnalček 18:08 13.september 2019.

    Skedi kazen , zaradi vožnje v zavetrju avta ! Po nepotrebnem , kajti glavnina je bila v čakanju prikljućitve . Kazen bo sledila zatadi počivanja na delu trase, pričakujem da 10 sek.

  • Žurnalček 17:32 13.september 2019.

    Rad bi navedel- Konec dober, sve dobro - , samo je daleč od tega .

  • Žurnalček 17:07 13.september 2019.

    Kdo je rešil Rogliča , Lopeza in Pogačarja ? Je bil to mogoće delegat UCI-ja , ki je zahteval od MS da počakajo padle , če ne bo on dovolil priključitev padlih s pomočjo spremljevalnih vozil ? Nekaj močnega je ...prikaži več bilo potrebno , da se ustavi MS . Se še spommite padlega Nibalija , ki je s pomočjo avta zopet priključil in Giro potem tudi zmagal , medtem ko so Rogli dodali 10sek zaradi držanja avta na letošnjem Giru !

Sorodne novice