Šport
3220 ogledov

"Roglič bo rdeč v Madridu, Jumbo-Visma lahko nasledi Ineos"

Primož Roglič Epa
Nekdanji zmagovalec Toura je napovedal zamenjavo na vrhu kolesarskih ekip.

Po mnenju slovitega britanskega kolesarja Bradleyja Wigginsa, bi zmaga Primoža Rogliča na Vuelti lahko pomenila spremembo pri dominaciji v kolesarstvu. To je v zadnjih letih držala ekipa Sky, zdaj Ineos, nekdanji zmagovalec dirke po Franciji pa izjemno obdobje napoveduje nizozemskemu moštvu Jumbo-Visma. "Roglič je pripravljen, da obleče rdečo majico v Madridu," je prepričan Wiggins.

Slovenski kolesarski šampion ima pred 16. etapo dirke po Španiji skoraj dve minuti in pol prednosti pred Alejandrom Valverdejem (Movistar) in je tako na dobri poti, da postane prvi zmagovalec ene izmed tritedenskih etap v zgodovini moštva. Če pa upoštevamo, da je Jumbo-Visma pravzaprav naslednica osramočenega Rabobanka, pa bo to prvi uspeh za Nizozemce po letu 2009, ko je na Giru slavil Rus Denis Menčov.

Ineos (Sky) je sicer dobil zadnjih pet od sedmih tritedenskih dirk, pred kratkim pa je podpisal pogodbo še z zmagovalcem letošnje dirke po Italiji Richardom Carapazom. A dominacija bi se zdaj lahko končala. Jumbo Visma je tako v svoje vrste zvabila najboljšega na Giru leta 2017 Toma Dumoulina in bo ob Nizozemcu ter Rogliču lahko med drugim računala tudi na Stevena Kruijswijka, Wouta van Aerta in Dylana Groenewegena. Vzpon nizozemskega moštva je potrdil tudi Američan Sepp Kuss, ki je dobil 15. etapo Vuelte.

Primož Roglič Vuelta Vuelta Šport Roglič: Prihajajo težki dnevi

"Resno mislim, da lahko prehitijo Ineos," je v svojem podcastu The Bradley Wiggins Show dejal kolesar, ki je na olimpijskih igrah 2012 slavil v kronometru. Poleg tega ima še štiri zlata odličja z olimpijskih velodromov, skupno pa je na olimpijskih igrah zbral pet zlatih, eno srebrno in dve bronasti odličji.

Bradley Wiggins | Avtor: EPA EPA

"Bili so odlično moštvo že pred 20-25 leti, Frans Maassen, Nico Verhoeven, Addy Engels - vsi so se izkazali. Kasneje je nastal Rabobank, ki je bil prav tako velika ekipa, zato ne čudi, da imajo zdaj veliko talenta v moštvu. Imajo prednost, da je v ekipi vodja nekdo, ki je takšen kot Roglič in niso kupili nekoga kot je Vincenzo Nibali, ki ima svoj način opravljanja reči. Mislim, da jim je tudi to pomagalo. Na voljo imajo vse najbolj nadarjene nizozemske kolesarje. enako je profitiral Sky z najboljšimi Britanci. Vso pravico imajo, da pridobijo tudi Toma Dumoulina. Enako se trudijo tudi pri Ineosu, poskušali so seveda dobiti Simona Yatesa."

Primož Roglič Vuelta Šport Toliko dela in tehnologije je bilo vloženo za Rogličev uspeh

"Nizozemska je zelo napredna kolesarska dežela v pogledu na tehnologijo, pomoči univerz in športne znanosti. Vse to je dobro za Jumbo-Vismo. Napočil je pravi čas za njih. Z lahkoto si zamišljam, da bodo zgradili močno moštvo večinoma z nizozemskim talentom," je zaključil Wiggins.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice