Šport
1811 ogledov

Tako zdaj razmišljajo tekmeci Rogliča in Pogačarja

Primož Roglič Profimedia
Slovenski dvojec je v soboto deklasiral največje konkurente.

Tadej Pogačar in Primož Roglič sta na 13. etapi Vuelte, ki se je končala s strmim vzponom na Los Machucos, osvojila prvo in drugo mesto. Pogačar je prišel do svoje druge etapne zmage na dirki po Španiji, v skupni razvrstitvi s petega skočil na tretje mesto in si prikolesaril belo majico za najboljšega mladega kolesarja, Roglič pa je še dodal 33 sekund prednosti pred drugouvrščenim Alejandrejem Valverdejem.

"Vedeli smo, da bo Roglič pospešil, če bomo izgledali šibko. Je najmočnejši in to se je pokazalo. Tako pač je. Kaj lahko storimo? Ne vem," je po 'slovenskem festivalu', tako so konec petkove etape poimenovali pri španskem športnem mediju AS, dejal razočarani Valverde. Svetovni prvak zdaj za Rogličem zaostaja že dve minuti in 25 sekund, pred Pogačarjem pa je ohranil 36 sekund prednosti.

"Tako kot smo danes mi izgubili nekaj časa, bo morda naslednjič izgubil Roglič ... ali pa ne. Danes smo dali svoj maksimum, da bi izgubili čim manj sekund. V nadaljevanju Vuelte bomo šli iz dneva v dan," je še dodal 39-letni Španec. Ta ima v tem letu za sabo tudi dirkanje na Touru, zato nekateri pričakujejo, da bo stežka ohranil prednost pred Pogačarjem. Slednjemu sicer na drugi strani v prid ne govorijo izkušnje, saj še nikoli ni nastopil na tritedenski dirki.

Poraz kolumbijskih asov

Na Touru je nastopal tudi Nairo Quintana. Kolumbijec po sezoni zapušča Movistar, zato je vprašljivo, če ima v španskem moštvu enako podporo kot Valverde. "Poskušali smo, vendar je Roglič dokazal, da je trenutno najmočnejši na dirki. Poskušal sem z napadom na sredini vzpona, saj sem se dobro počutil. Raje poizkusim, kot pa da bi vseskozi kolesaril za kolesom tekmeca in čakal na to, kaj se bo zgodilo. Če ne poiskusiš, ne veš, kako je in kašne so tvoje možnosti," je dejal skupno peti Quintana (+3:33).

Več kot minuto je v zadnji etapi izgubil rojak slednjega Miguel Ángel López. "Po prihodu v cilj je Kolumbijec nemočno obvisel na krmilu svojega kolesa in nekaj minut iskal razloge, da se ni izšlo po načrtih Astane, njegovi asistenti pa so ga poskušali zaščititi. Nikogar ni pogledal. Niti moštvenega kolega Iona Izagirreja, ki ga je poskušal razvedriti," so o Kolumbijčevem prihodu v cilj zapisali pri Asu. 

Miguel Angel Lopez | Avtor: Profimedia Profimedia

"Nisem imel nog," je po nekaj minutah medijem povedal López, ki zdaj zaostaja 3:18 za Rogličem ter 17 sekund za Pogačarjem, ki mu je odvzel belo majico. Na koncu se je od kolumbijskih medijev poslovil z bolj pozitivno izjavo, da 'se ne bo predal, saj se lahko zgodi še marsikaj'. "A njegov obraz je izdajal, da je doživel hud udarec," so sklenili pri Asu.

"Za nami ni dober dan, čeprav smo poskušali otežiti etapo s prevzemom pobude in z namenom, da napademo na koncu, a tokrat se ni izšlo. Še naprej se bomo trudili. Ta Vuelta je zelo težka in marsikaj se lahko še zgodi," je izjavil Lopezov moštveni kolega Ion Izagirre. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice