Šport
679 ogledov

Hauptman: Sanje so postale resničnost

Andrej Hauptman UA Emirates Reševalni pas/Twitter
Selektor slovenske članske reprezentance Andrej Hauptman je zgodovinski dosežek kolesarjev Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča v 13. etapi dirke po Španiji označil za sanjskega.

Še nikoli prej se ni zgodilo, da bi na največjih tritedenskih dirkah dva Slovenca stopila na stopničke ter vpisala dvojno zmago. Šestega septembra 2019 na dirki po Španiji se je zgodilo prav to. Tadej Pogačar je še drugič v petih dneh na svoji premierni Vuelti osvojil etapo, Primož Roglič pa je z drugim mestom povečal vodstvo v skupnem seštevku španske pentlje.

Tadej Pogačar Primož Roglič Vuelta 13. etapa Kraljevska etapa Šport Roglič in Pogačar na kraljevski etapi sodelovala za nadaljevanje slovenske dominacije!

"To so sanje, ki so postale resničnost. Danes dvojna slovenska zmaga na najtežji etapi Vuelte. Včeraj sta Primož in Tadej objeta prišla skozi cilj, danes sta prišla sama ter opravila z najboljšimi specialisti za klance na svetu, sanjsko. Lahko samo uživamo v vsem tem," je bil komentar Andreja Hauptmana, ki je iz avtomobila kot športni direktor ekipe UAE Emirates spremljal Pogačarja na zahtevni gorski etapi.

"Meni se je avto pregrel. To je bilo nekaj neverjetnega, klanci s 25-odstotnimi nakloni. Res ne moreš verjeti, kaj lahko naredi en 20-letnik. Da ima ena majhna Slovenija takšna kolesarja, ki odločata etape, enega, ki je star 20 let, drugega, ki je star 29 let. Neverjetno," je bil navdušen Hauptman, ki še ne želi napovedovati razpleta boja za skupno zmago. "Nočem napovedovati, kaj bo, ker mislim, da smo na Vuelti presegli vse, tudi, če oba gresta takoj domov," je dodal.

Pogačar Roglič Vuelta Video Šport Poglejte si zadnji kilometer "slovenske" etape

Po trinajstih etapah Vuelte ima Slovenija kar dva Slovenca v boju za skupno zmago. V rdečo majico vodilnega oblečeni Roglič, ki tekmuje za nizozemsko ekipo Jumbo Visma, je trdno na prvem mestu skupne razvrstitve, Pogačar, ki je z etapno zmago oblekel belo majico najboljšega posameznika v razvrstitvi mladih kolesarjev, pa je po novem skupno tretji z zaostankom treh minut za Zasavcem.

Tadej Pogačar Vuelta | Avtor: Epa Epa

"Na začetku etape res nisem pričakoval, da se bom tako dobro odrezal na finalnem klancu. Dejansko je bil moj cilj zgolj ta, da preživim, po sedmi etapi sem si zadal zgolj to, da ne izgubim preveč časa. Na koncu pa je to bil en res neverjeten dan zame," je dejal Pogačar. "Ko sem slišal po radijski povezavi, da nama z Rogličem nihče ne zmore slediti, sem se šele dobro zavedel, da se mi je odprla zelo dobra priložnost za etapno zmago. Proti Rogliču je vedno zelo težko zdržati neposredne dvoboje, ker je res močan. Vendar pa mi je danes uspelo in sem res zelo srečen," je še dejal zmagovalec 13. etape, dolge 166 km Bilbaa do Los Machucos.

Med zmagovalci posameznih etap na dirki po Španiji so štirje Slovenci Matej Mohorič, Borut Božič in od letos Roglič, ki je dobil deseto etapo, vožnjo na čas, in Pogačar, ki je zmagal na deveti in 13. etapi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice