Šport
24323 ogledov

Roglič in Pogačar sta s to prisrčno potezo postala največji hit dirke

Tadej Pogačar in Primož Roglič Reševalni pas/Twitter
Primož Roglič tudi po 12. etapi Dirke po Španiji ostaja v majici vodilnega kolesarja, odlično pa se na petem mestu drži tudi Tadej Pogačar.

Belgijec Philippe Gilbert (Deceuninck Quick Step) je zmagovalec 12. etape letošnje Vuelte. Izkušeni nekdanji svetovni prvak je bil najmočnješi izmed ubežnikov ter je tako slavil svojo prvo na zmago na tritedenskih dirkah po štirih sušnih letih. To je bila sicer že njegova šesta zmaga na Vuelti v karieri.

Philippe Gilbert | Avtor: Epa Epa

Dobrih 170 kilometrov dolga preizkušnja med dirkališčem Navarra in Bilbaom v Baskiji pa ni prinesla sprememb v skupnem seštevku, rdečo majico najboljšega je obdržal Slovenec Primož Roglič (Jumbo-Visma), ki je ciljno črto prečkal v skupini favoritov, v družbi mladega slovenskega kolesarskega dragulja Tadeja Pogačarja (UAE Team Emirates).

Kljub temu, da so za zmago med seboj obračunali ubežniki, pa Roglič in kompanija niso imeli najlažjega dela, saj je na zadnjem vzponu s silovitim napadom poizkusil Miguel Angel Lopez (Astana), a je Roglič kar sam nevtraliziral njegov poizkus ter poskrbel, da so ciljno črto favoriti prečkali skupaj.

Primož Roglič Vuelta Šport Lopez napadel, Roglič z izjemnim odgovorom

Varen prihod v cilj ter obranitev visokih uvrstitev v skupnem seštevku pa sta bila razloga za dobro voljo obeh Slovencev, ki sta zadnjih nekaj metrov prevozila z nasmeškom na obrazu, udarila sta tudi s pestmi, Roglič pa je položil svojo roko okoli Pogačarjevih ramen, s svojo prijateljsko potezo pa sta v tem brutalnem ter neizprosnem športu navdušila gledalce širom sveta.

Pogačar je po sami etapi tudi razložil, kaj sta se z Rogličem pogovarjala v zadnji metrih: "Dejal sem mu, da sva preživela še en dan! Zelo sem vesel za Primoža, da nosi rdečo majico, resnično si jo zasluži. Upam, da jo pripelje v Madrid. Je zelo lep vzor vsem slovenskim kolesarjem."

Seveda pa prisrčna poteza obeh Slovencev ni bila toplo sprejeta v kolumbijskem kotu, ki stiska pesti za Lopeza in Naira Quitnano, saj so Kolumbijci posebej poudarili, da ni športno, da Roglič in Pogačar poudarjata svoje prijateljstvo ter zavezništvo tik pred očmi njunega največjega nasprotnika, Lopeza.

Primož Roglič Vuelta Šport Toliko dela in tehnologije je bilo vloženo za Rogličev uspeh marihuana Prenos dirke Šport Ko so policisti med prenosom Vuelte opazili tole, so takoj izvedli racijo
Komentarjev 1
  • non41686 12:34 06.september 2019.

    Denar morate dobiti v spletu iz dnevne sobe,tako da nekaj ur na dan opravite preprosto delovno mesto s svojo delovno postajo,vsak uro dobite 238 dolarjev in vsak teden prejmete honorar,medtem ko izbirate delovno rutino. V tistem trenutku poskusite to...>>>> www.WebJob33.Com

Sorodne novice