Šport
7529 ogledov

Roglič zaradi organizatorjev ob dodatne sekunde

primož roglič Epa
Nov zaplet za slovenskega kolesarja na dirki po Španiji.

Primož Roglič ob dnevu počitka na Vuelti zaseda skupno drugo mesto, za nosilcem rdeče majice Nairom Quintano trenutno zaostaja za šest sekund. Če bo na sredinem kronometru vse potekalo po normalnem scenariju, bi moral slovenski kolesarski as po vožnji na čas že prevzeti vodstvo, Kolumbijec, ki je že večkrat pokazal, da mu posamični kronometri ne ustrezajo, naj bi po predvidevanjih strokovnjakov zaostal vsaj za minuto. Kolesarju ekipe Jumbo-Visma se ne bi smela približati niti skupno tretji Miguel Angel Lopez in četrti Alejandro Valverde, v primerjavi s Kolumbijcema pa bi lahko nekaj časa pridobil tudi skupno peti Tadej Pogačar.

A Rogličeve karte za skupni uspeh bi bile lahko še boljše, če si organizatorji do zdaj ne bi privoščili že dve veliki napaki. V prvi etapi je tako na cesti obležala večina kolesarjev nizozemskega moštva, saj je na cestišče med njihovim nastopom pritekla voda z vrta ob progi. Kolesarji ekipe Jumbo-Visma so bili na ekipnem kronometru sicer odlično na poti do nesreče na mokrem cestišču, kasneje pa so za ekipo Astane zaostali 40 sekund. Dobesedno po vodi je tako šlo skoraj minuta časa, podobno so na istem odseku padli tudi kolesarji moštva UAE s Pogačarjem.

Tadej Pogačar Video Šport Poglejte si zadnji kilometer zgodovinske vožnje Tadeja Pogačarja

Zasavec je slabe pol minute nato izgubil tudi na nedeljski etapi. Roglič je padel v toči na makadamskem delu zadnjega klanca, ko zaradi neurja kamere niso uspele spremljati boja najboljših. Slovenec je ob sledenju svojega moštvenega kolega Seppa Kussa trčil v motorista, ki je nerazumljivo obstal sredi ceste.

Tekmeci so se odpeljali naprej, Roglič pa se je moral s pomočjo omenjenega Američana podati na lov. Ta je bil precej uspešen, najprej je ulovil Lopeza, ki se je na makadamu sicer prav tako znašel na tleh, nato pa tudi Valverdeja, Quintana pa je bil že nekoliko predaleč.

"Na koncu etape je rezultat dober, a še vedno je vse skupaj velika zmešnjava za nas, saj zaradi neurja s točo nismo imeli pregleda nad situacijo. Po radiu se ni slišalo nič, tudi v avtu se nismo slišali. Kot sem razumel, je Primož padel, ker je motor blokiral cesto, a ne poznam podrobnosti. Na koncu, če pogledam rezultat na cilju, se je dan za nas vseeno dobro iztekel. Po padcu je prišlo do boja enega proti tekmecem, a na srečo je imel Primož še dovolj moči," je takoj po etapi za portal cyclingnews dejal športni direktor ekipe Jumbo-Visma Addy Engels.

Tadej Pogačar Vuelta Šport Pogačar dobil brutalno etapo, Roglič z dovršeno taktiko

Brez zapletov v prvi in deveti etapi, ki so jih z nespretnostjo povzročili organizatorji in jih njegovi tekmeci niso imeli, bi se tako Roglič že pred kronometrom zlahka znašel v rdeči majici. V vožnji na čas lahko zdaj dokaže, da si jo povsem zasluži.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice