Šport
14003 ogledov

Gromozanski udarec za Primoža Rogliča in njegove ambicije

Steven Kruijswijk Profimedia
Težavam za ekipo Jumbo-Visma na Vuelti ni videti konca.

Nizozemski kolesarski zvezdnik Steven Kruijswijk je zaključil z nastopi po španski pentlji. Moštveni kolega našega Primoža Rogliča je odstopil tekom četrte etape zaradi poškodbe kolena.

Letošnja Vuelta je za tretjeuvrščenega z nedavne Dirke po Franciji že od samega začetka ena sama polomija. Kruijswijk je bil namreč eden izmed udeleženih v množični padec kolesarjev ekipe Jumbo-Visma tekom moštvenega kronometra v prvi etapi.

vuelta Saj ni res! Šport Že po nekaj kilometrih katastrofa za Rogliča jumbo visma Neverjetno Šport Razkrit bizaren razlog za Rogličev padec

Izmed vseh jo je najhuje skupil prav Kruijswijk, ki si je poškodoval koleno, zato tudi ni mogel slediti tempu favoritov, kjer si je že v prvi resni etapi nakopal precejšnji zaostanek. V bolečinah je nato odvozil še tretjo etapo, v četrti pa je kmalu po samem začetku sicer najlažje etape na dirki zaradi bolečin odnehal.

Addy Engels | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Sprva se je sicer ugibalo, da bi poleg posledic sobotnega padca lahko razlog tičal tudi v težavah s prebavo, a je športni direktor nizozemskega moštva Addy Engels potrdil pravi razlog: "Koleno ga je bolelo in bolečina je s časom rasla. Danes je preprosto bilo preveč."

Kruijswijk se je sicer izjemno izkazal na nedavno minuli Dirki po Franciji, ki jo je končal na stopničkah, na Dirki po Španiji pa bi moral opravljati vlogo glavnega Primoževega pomočnika v gorah. Njegov odstop bo zato zagotovo prizadel tudi najboljšega slovenskega kolesarja, saj naj bi Nizozemec bil tisti, ki naj bi v težkih etapah dirke po Španiji pomagal Zasavcu v boju za vrh.

Steven Kruijswijk | Avtor: Profimedia Profimedia

Roglič je imel težave s poškodbami oziroma boleznimi svojih pomočnikov že na Giru, ko sta je ekipa ostala brez Roberta Gesinka in Laurensa De Plusa.

Zelo nevarno Šport Kazen za Rogličevo ekipo primož roglič Vuelta Šport Roglič ni odgovarjal na vprašanja
Komentarjev 2
  • marsal 18:08 27.avgust 2019.

    znan scenarij, ko gre za Rogljiča !

Sorodne novice