Šport
240 ogledov

Roglič začenja boj za skupno zmago

primož roglič Epa
Slovenski kolesar na dirki po Španiji cilja na najvišja mesta.

Pri solinah Torrevieje se danes začenja 74. kolesarska dirka po Španiji. Na zadnji tritedenski preizkušnji sezone bo dirkalo pet Slovencev, največ pozornosti bo deležen Primož Roglič. Zvezdnik Jumbo-Visme je eden glavnih favoritov za končno zmago, sam pa napoveduj boj za najvišje mesto na zmagovalnem odru.

Primož Roglič Visoki cilji Šport Stopničke je izkusil, zdaj hoče zmago

"Želim zmagati in skušal bom zmagati. Mesto na zmagovalnem odru je lepo, toda to sem izpolnil že na dirki po Italiji. Želim se boriti za zmage," je brez ovinkarjenja povedal kapetan Jumbo-Visme, ki je na španske ceste poslala zelo močno ekipo.

Poleg Rogliča bodo od Slovencev dirkali še Luka Mezgec, Domen Novak, Luka Pibernik ter obetavni Tadej Pogačar. Mladi kolesar UAE Emirates na začetku sezone ni imel v načrtu, da bi dirkal na kateri od tritedenskih dirk, a je hitro potrdil svoj talent in presenetil šefe v ekipi, ki so mu ponudili priložnost, da začne nabirati izkušnje za prihodnost.

Primož Roglič, Richard Carapaz Padec Šport Odpadel velik Rogličev tekmec

Današnji ekipni kronometer bo dolg 13,4 kilometra. Jumbo-Visma lovi svojevrsten dosežek, tretjo etapno zmago v uvodni etapi vseh tritedenskih dirk v sezoni. Prvo etapo letošnje dirke po Italiji je dobil Roglič, prvo etapo dirke po Franciji pa Nizozemec Mike Teunissen.

Dirka po Španiji se bo končala 15. septembra v Madridu.

Marcel Kittel Konec poti Šport Slovo legendarnega kolesarja, 14-kratnega zmagovalca na Dirki po Franciji
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.