Šport
219 ogledov

Roglič brez hudega konkurenta?

Richard Carapaz Epa
Eden najbolj vidnih kolesarjev letošnje sezone je utrpel poškodbo.

Zmagovalec letošnje kolesarske dirke po Italiji in eden glavnih favoritov za najvišja mesta na prihajajoči dirki po Španiji, Ekvadorec Richard Carapaz, je na nedeljskem kriteriju Etten-Leur na Nizozemskem padel in utrpel poškodbo desne rame ter številne odrgnine. Zaradi tega je njegov nastop na Vuelti pod vprašajem.

Njegova ekipa Movistar bo končno odločitev sprejela v petek, ko bodo Carapaza še zadnjič pregledali zdravniki. Vuelta se sicer začne v soboto z ekipnim kronometrom.

Ekvadorec je bil predviden kot eden od treh kapetanov Movistarja za špansko dirko. Če Carapaz ne bo mogel nastopiti, bo to za Špance hud udarec. Preostala kapetana Kolumbijec Nairo Quintana in Španec Alejandro Valverde sta julija dirkala na dirki po Franciji in nista tako sveža kot Carapaz. Valverde je sicer že sporočil, da ga bolj kot skupni seštevek zanimajo etapne zmage.

Primož Roglič Pred Vuelto Šport Neverjetno, kakšne možnosti pripisujejo stavnice Primožu Rogliču!
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice