Šport
113 ogledov

Grd padec pri sprintu, Kolumbijec prekinil dominacijo Bennetta

Alvaro Hodeg Profimedia
Alvaro Hodeg (Deceuninck Quick Step) je bil tokrat močnejši tudi od Sama Bennetta (Bora Hansgrohe), v rumenem ostaja Tim Wellens (Lotto Soudal).

BinckBank Tour, znamenita etapna dirka po Beneluksu, je na svoj peti dan postregla še s četrto ter zadnjo priložnostjo za čistokrvne sprinterje.

Za prvega favorita etape je ponovno veljal nepremagljivi Irec Sam Bennett, ki je dobil vse tri sprinterske etape do današnjega dne, a mu je tokrat načrte pokvaril sicer izjemni kolumbijski sprinter Alvaro Hodeg, ki pa do današnje etape še ni pokazal ničesar, a je tokrat uspel presenetiti tudi izjemnega Irca.

BinckBank Tour | Avtor: Profimedia Profimedia

Etapa se je sicer začela zelo eksplozivno, saj so si napadi kar sledili, a sprinterske ekipe niso bile zadovoljne z udeleženci v begu, zato so vsak poizkus zatrle.

Prvi današnji beg se tako izoblikuje šele po 70 kilometrih, ko se uspe oddaljiti četverici Jasha Sütterlin, Robert Stannard, Oscar Riesebeek ter Willie Smit. Skupaj si privozijo dve minuti prednosti, preden se glavnina odloči, da imajo dovolj.

Beg je tako ves čas kontroliran, ubežniki pa so ujeti 4 km pred ciljem. O zmagovalcu odloči sprint glavnine, katerega še nekoliko začini padec trojice kolesarjev, od katerih jo je najslabše odnesel Heinrich Haussler. Izmed sprinterjev se za najmočnejšega izkaže Hodeg, ki prepreči Bennettu še četrto zmago v petih dneh. Na tretjem mestu konča Edward Theuns (Trek Segafredo).

Tim Wellens je ostal v skupnem vodstvu. Belgijec si je vodstvo priboril v četrtkovi četrti etapi. Drugi v seštevku je ostal Švicar Marc Hirschi (Sunweb), ki ima štiri sekunde zaostanka. Še deset več si jih je nabral drugi Belgijec Laurens De Plus (Jumbo-Visma), ki je dve etapi pred koncem tretji.

Edini slovenski kolesar na dirki Grega Bole (Bahrain Merida) je na današnji etapi z zaostankom 50 sekund zasedel 114. mesto, skupno je 139. (+ 25:08).

V soboto bo potekala predzadnja etapa na Nizozemskem, kjer bodo opravili 8,4 kilometra dolg kronometer v Haagu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice