Šport
159 ogledov

Neverjetno, kako na tesno je šlo! Odločali so milimetri! (Foto)

BinckBank Tour Profimedia
Irec Sam Bennett (Bora Hansgrohe) je dobil še tretjo etapo letošnjega BinckBank Toura.

Sam Bennett se je ponovno izkazal za nezaustavljivega na letošnjem BinckBank Touru. Na dirki, ki poteka po Beneluksu, je namreč dobil vse tri dosedanje etape.

A tokrat se je moral za zmago pošteno nagarati, saj so na koncu odločali milimetri, po prihodu v cilj pa se še nekaj časa ni vedelo, kdo je v resnici zmagal. Zmago Irca je nato potrdil fotofiniš.

V najboljši poziciji je namreč zelo dolgo bil Dylan Groenewegen (Jumbo Visma), a ga je Bennett tik pred ciljno črto dohitel in na sami črti tudi prehitel. Na tretjem mestu je končal Jasper Philipsen (UAE Team Emirates).

K novi zmagi Bennetta je sicer zelo pripomogla zelo močna ekipe Bore, ki je dirko ves čas nadzorovala, ubežnikom pa ni nikoli dovolila, da bi si privozili kakšno večjo prednost.

Prvi je sicer poizkusil Jan-Willem van Schip, kateremu so se pridružili Vjačeslav Kuznecov, Laurens De Vreese ter Aaron Verwilst. Rus je popustil po menjavi kolesa zaradi okvare, medtem ko je bila preostala trojica ujeta že 72 km pred ciljem.

Tako hitra nevtralizacija bega je seveda vzpodbudila nove napade. Najpogumnejši je Stijn Steels, kateremu sledita Guillaume Van Keirsbulck ter Harry Tanfield. Skupaj so si uspeli privoziti le minuto prednosti, kar nikakor ni bilo dovolj za zadnjih 33 kilomterov. Glavnina, ki je imela vse skupaj pod kontrolo, jih je ujela 4 km pred ciljem.

O zmagovalcu je nato odločal sprint glavnine, katerega je nekoliko zakompliciral množični padec kilometer pred ciljem. Za najmočnejšega se je izkazal Bennett, ki je iz ozadja prehitel Groenewegna. Irec tako ostaja skupno vodilni. Groenewegen ter Philipsen za njim zaostajata za 20 sekund.

Na dirki od Slovencev nastopa le Grega Bole (Bahrain Merida), ki je danes zasedel 149. mesto z 9:06 minute zaostanka. Skupno je 146. (+9:36).

Sam Bennett BinckBank Tour Šport Etapo zaznamovala rojstni dan Slovenca ter izjemni sprint Irca
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice