Šport
133 ogledov

Etapo zaznamovala rojstni dan Slovenca ter izjemni sprint Irca

Sam Bennett Profimedia
Irec Sam Bennett (Bora Hansgrohe) je dobil še drugo etapo BinckBank Toura ter tako še povečal svojo skupno prednost.

Za kolesarji dirke po Beneluksu, ki se že nekaj let imenuje BinckBank Tour (pred tem je bila znana kot Eneco Tour) je še druga ravninska etapa, katero je ponovno odločil sprint glavnine.

Tokrat je bilo ubežnike sicer nekoliko težje ujeti, kot na prvi etapi, saj je bilo tokrat v begu kar šest kolesarjev. V ospredje so se podali Jesper Asselman, Thomas Sprengers, Baptiste Planckaert, Josef Cerny, Robert Stannard in Damien Gaudin, ki so si privozili prednost treh minut.

Nato pa so narekovanje tempa prevzele ekipe Bore (Sam Bennett), Jumbo-Visme (Dylan Groenewegen) ter Deceuninck Quick Stepa (Alvaro Hodeg), ki so imele v svojih vrstah na papirju najmočnejše sprinterje.

Ubežniki tako niso imeli pravih možnosti in so bili ujeti 5 kilometrov pred ciljem. V zaključnem sprintu je fenomenalno formo potrdil Bennett, ki je ugnal Jasperja Philipsena (UAE Team Emirates) in Groenewegna.

Sam Bennett | Avtor: Profimedia Profimedia

Skupno ima Bennett zdaj 12 sekund naskoka pred Poljakom Lukaszem Wisniowskim in 13 pred Čehom Josefom Černyjem (oba CCC).

Na dirki nastopa tudi slovenski kolesar Grega Bole (Bahrain Merida), ki je danes praznoval svoj 34. rojstni dan, tako da so mu sotekmovalci s pomočjo gledalcev tudi zapeli in voščili vse najboljše.. Na današnji etapi je v času zmagovalca končal na 133. mestu, skupno je 122. (+ 0:20).

V sredo bo na dirki po Beneluksu na sporedu tretja etapa, 166 km dolga preizkušnja s startom in ciljem v Aalterju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice