Šport
1940 ogledov

Nov velik uspeh Rogličeve ekipe, odstop slovenskega junaka

Dirka po Poljski Profimedia
Jumbo-Visma zmaguje tudi brez Rogliča.

Kolesarji Jumbo-Visme zbirajo zmage tudi na dirkah, ko za njih ne vozi Primož Roglič. Na dirki po Poljski ga je nadomestil mladi Danec Jonas Vingegaard, ki je dobil šesto, kraljevsko etapo, dolgo 155 kilometrov, s startom in ciljem v Zakopanah.

Danec je imel v zaključku največ moči med tremi ubežniki, v sprintu je premagal Rusa Pavla Sivakova in Avstralca Jaija Hindleyja. Četrti, Kolumbijec Segio Higuita, je zaostal osem, peti, Poljak Rafal Majka, pa deset sekund.

Dirka po Poljski | Avtor: Profimedia Profimedia

Z zmago je Danec prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku, do zdaj vodilna Nemec Pascal Ackermann in Slovenec Luka Mezgec sta tako kot še nekateri drugi sprinterji v etapi odstopila.

Luka Mezgec Dirka po Poljski Šport Zmaga! Slovenec ponovno deklasiral najboljše kolesarje sveta

Za 22-letnega Vingegaarda je to prva profesionalna zmaga v karieri, ki jo je začel v letošnji sezoni. Zanimivo je, da so vsi trije najboljši iz etape vrstniki.

Dirka po Poljski | Avtor: Profimedia Profimedia

Matej Mohorič je v cilj prišel v najštevilčnejši skupini, ki je zaostala 15 minut in dve sekundi. Tako je izgubil peto mesto v skupnem seštevku, nazadoval je na 33. mesto, za vodilnim zaostaja 15 minut in šest sekund.

Njegova moštvena kolega Jan Tratnik in Luka Pibernik sta v etapi zaostala 20 minut in 58 sekund, tudi v skupnem seštevku sta daleč od vrha.

Jani Brajkovič Odprl dušo Šport Šokantno priznanje slovenskega kolesarja

"Kolikor bom lahko, bom pomagal Mikaelu Nieveju, nato bom odstopil. Tako smo se z ekipo dogovorili že pred dirko. Pred nedeljsko dirko evropskega prvenstva se želim nekoliko spočiti in nisem edini. V Alkmaarju bo trasa ravninska, pričakuje se sprint, želim biti dober," je že po zmagi v peti etapi dejal Mezgec.

V šesti etapi, ki je bila v večjem delu krožna, v vsakem krogu je tekmovalce čakal zahteven vzpon, sta odstopila tudi Simon Špilak in Domen Novak.

Dirka se bo z razgibano etapo, ki pa ne bo tako težka kot današnja, zaključila v petek.

Tragično Šport Na Poljskem vse v znamenju žalovanja Bjorg Lambrecht Video Šport Gledalec posnel usodne trenutke
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice