Šport
2307 ogledov

Slovenec spektakularno ugnal svetovne ase

Luka Mezgec Reševalni pas/Twitter
Druga etapa dirke po Poljski se je razpletla po slovenskih željah.

Slovenski kolesar Luka Mezgec je po skoraj petih letih spet dobil etapo dirke svetovne serije. Najhitrejši je bil v sprintu druge etape dirke po Poljski, v katerem je premagal take ase, kot so Kolumbijec Fernando Gaviria, Nemec Pascal Ackermann, Nizozemec Danny van Poppel in druge.

Remco Evenepoel Klasika Šport Čudežni deček kolesarstva do zmage kot najmlajši v zgodovini

Z zmago se je Mezgec v skupnem seštevku prebil na tretje mesto. Za vodilnim Ackermannom zaostaja štiri, za Gavirio pa dve sekundi.

Njegov uspeh je dopolnil Matej Mohorič, zasedel je deveto mesto, skupno je z zaostankom 13 sekund šesti.

Druga etapa se je začela v kraju Tarnowskie Gory, po 152 kilometrih pa se je končala v Katovicah. In to s specifičnim sprintom navzdol v zadnjem kilometru.

"Sprint sem poznal od lani, ko sem bil tu četrti, tako da sem bil nanj pripravljen. Dejstvo je, da sem ob takem sprintu razvije velikanska hitrost in da je potrebno imeti veliko sreče. Imeti moraš timing, pravi čas pospešiti, meni je danes uspelo. Je pa bila loterija. Ne znam poljsko, če pa sem prav razumel, mi je nekdo rekel, da moram dobiti nagrado za najhitrejši sprint na dirki po Poljski," je po etapi poljskim novinarjem povedal Mezgec, ki naj bi sprint opravil s hitrostjo 82,16 kilometra na uro. Ackermann naj bi bil lani hitrejši, a takrat uradnih meritev niso izvedli.

Luka Mezgec je zabeležil 18. zmago v karieri in drugo letošnjo, najhitrejši je že bil v etapi dirke po Sloveniji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice