Šport
1033 ogledov

Slovenska aduta dobila resnega tekmeca

Nairo Quintana Epa Nairo Quintana
Tudi dirka po Španiji bo zelo močna.

Po napovedih bosta na prihajajoči dirki po Španiji nastopila tudi trenutno oba največja slovenska aduta na večetapnih dirkah. Primož Roglič (Jumbo-Visma) je v tej sezoni zmagal na dirkah po Združenih arabskih emiratih, na preizkušnji od Tirenskega do Jadranskega morja ter v Romandiji, Tadej Pogačar (UAE Emirates) pa je med svetovno elito dobil diko po Kaliforniji. Zmagal je tudi na dirki po Algarveju, ta sicer ni del svetovne serije, a gre za vseeno zelo močno dirko.

Med tekmeci slovenskega dvojca bo zdaj na Vuelti (začetek 24. avgusta) tudi Nairo Quintana, ki je konec tedna končal z nastopi na Touru, kjer je slavil v eni izmed alpskih etap. V dresu Movistarja bo tudi Kolumbijčev klubski kolega, zmagovalec letošnje dirke po Italiji, Ekvadorec Richard Carapaz. Tretji as španskega moštva bo svetovni prvak Španec Alejandro Valverde.

primož roglič UCI Šport Alaphilippe prvi na svetu, Roglič najboljši na etapni lestvici

"Sezono bom nadaljeval z Vuelto. V Kolumbiji si bom vzel malo počitka in se vrnil," je povedal osmi na Touru. Quintana je že osvojil dirko po Španiji, leta 2016 je v boju za skupno zmago premagal Britanca Chrisa Frooma.

Bržčas bodo na Vuelti nastopili tudi Kolumbijec Miguel Angel Lopez, lanski zmagovalec Britanec Simon Yates, Poljak Rafal Majka, Italijan Domenico Pozzovivo ...

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice