Šport
4303 ogledov

Nosilec rumene majice trepetal pred Rogličevo usodo

alaphilippe Print Screen
Komisarji kolesarske Tour de France so pregledali dokazno gradivo v primeru vodilnega kolesarja na francoski pentlji.

Nosilec rumene majice Julian Alaphilippe se je izognil časovnemu pribitku zaradi sporne situacije v zaključku 18. etape dirke po Franciji. Francozu, ki ni mogel slediti tempu konkurentov, je na pomoč priskočil član njegove ekipe, ki mu je izročil plastenko vode in ga nato še potisnil.

Tour de France Šport Bo Alaphilippe dobil kazen?

Na družbenih omrežjih se je vnela razprava o tem, ali bi si Alaphilippe zaslužil kazen, kakršma je denimo na dirki po Italiji doletela Primoža Rogliča. Seveda bi težko zanikali, da je bil Slovenec deležen precej konkretnejše pomoči, zaradi česar mu je vodstvo dirke izreklo deset sekund pribitka.

Po mnenju komisarjev bi moral Trboveljčan navijačema, ki sta ga potiskala navkreber, odločno ukazati, naj prenehata, vendar tega ne storil. Marsikomu se ta razlaga ni zdela upravičena, češ da bi kolesar Jumbo-Visme z mahanjem ali odrivanjem navijača ogrozil svojo varnost.

Alaphilippe jo je za razliko od Slovenca odnesel brez posledic, a kršitev člena 2.12.007/8.1  v pravilniku Mednarodne kolesarske zveze (Uci) vseeno ni ostala neopažena.

Komisarji so športnemu direktorju ekipe Deceuninck–Quick-Step Tomu Steelsu izrekli kazen v višini 500 švicarskih frankov.

Komentarjev 3
  • izy 14:58 26.julij 2019.

    Roglič je Kisovčan!

  • mizimazi 14:07 26.julij 2019.

    Picke francozarske...itaq da ne bojo kaznoval svojga...golazen zahojena...

  • marsal 13:28 26.julij 2019.

    oni je Rogliča prej vlekel nazaj kot porival , saj je bil za porivanje prepočasen!

Sorodne novice