Šport
2706 ogledov

Sodniki na Touru diskvalificirali dva kolesarja

tony martin luke rowe Print Screen
Kolesarja Jumbo-Visme in Ineosa Nemec Tony Martin ter Britanec Luke Rowe sta po današnjem prerivanju in prerekanju med etapo dirke po Franciji končala Tour. Sodniki so ju diskvalificirali

Tony Martin in Luke Rowe sta se zapletla pred začetkom zadnjega vzpona dneva. Sodeč po videoposnetku je Nemec zavil pred Britanca in ga izrinil s ceste. Nekaj trenutkov kasneje je Rowe dvignil roko proti Martinovem obrazu, tretjič pa so ju kamere ujele, ko sta se dotikala z rameni.

Po koncu etape je Ineos skušal omiliti incident, toda sodniki se za to niso zmenili. Menili so, da je bil dogodek dovolj resen, in oba so poslali domov.

Kmalu po incidentu je do Martina zavil vodilni v skupnem seštevku Francoz Julian Alaphilippe in se pogovoril z njim. "Bilo je veliko napetosti, vsi so želeli biti spredaj. Videl sem prerivanje, ki me zelo moti. Kolesarji so bili preveč živčni. Mogoče jih je bilo strah, da bom napadel. Skušal sem umiriti stvari. Rekel sem jim, naj ne tvegajo, saj kolesarji, ki so bili v begu, niso nobena grožnja. Povedal sem jim, da ne bom napadel. Želel sem mir," je razložil Alaphilippe.

Svoje videnje je pojasnil tudi Rowe: "Nič ni bilo. Zapeljal sem do njega, vse je v redu, segla sva si v roke. Oba sva v isti službi. Drug drugemu sva bila v napoto. To je kolesarstvo."

Komentarjev 1
  • Žurnalček 14:19 26.julij 2019.

    Normalna reakcija kolesarja Visme , kajti izrinjeni se je želel voziti v ali pa razbiti vlak Visme !