Šport
129 ogledov

Slovenca podrgnjena, a zadovoljna odhajata domov

Matej Mohorič Profimedia
Edina slovenska predstavnika na kolesarski dirki po Franciji Jan Tratnik in Matej Mohorič sta uspešno opravila delo v ekipi Bahrain-Merida.

V lovu na etapno zmago, ki sta si ju želela pred začetkom, nista bila uspešna, sta pa Jan Tratnik in Matej Mohorič zadovoljna z delom, ki sta ga opravila. Oba se v zadnjih dneh nista izognila smoli in se domov vračata pošteno podrgnjena.

Na Touru sta nastopila prvič v karieri. Oba sta na francosko pentljo odpotovala z nalogami pomočnikov, oba pa tudi z željo po čim boljši etapni uvrstitvi. Na koncu je v tem pogledu lahko bolj zadovoljen Tratnik, ki je prišel v deveti etapi do tretjega mesta.

"S celotnim potekom Toura sem zadovoljen. Bil sem tretji v etapi. Mogoče sem malo več pričakoval od kronometra, a se je izkazalo, da je bil res težek. Dobro delo sem opravil v zaključkih etap za Sonnyja Colbrellija, Vincenzu Nibaliju sem pomagal na začetku v gorskih etapah. Bil sem v begu. Vse je bilo pozitivno," je črto pod Tour potegnil Idrijčan.

Jan Tratnik Tour de France Šport Slovencu za las ušla zmaga na Dirki po Franciji

Mohorič je bil v poskusih bega neuspešen, zato vidnejše etapne uvrstitve ni zabeležil, vseeno pa je bil pogosto viden kot eden ključnih mož v sprinterskem vlaku Colbrellija. "Od sebe sem mogoče pričakoval malo več, sploh v zadnjem tednu. Noge so, kakršne so. Nabral sem mnogo novih izkušenj in verjamem, da mi bodo v prihodnje prišle še kako prav," je dejal Gorenjec.

Oba sta si bila enotna, da je bil Tour za Bahrain-Merido uspešen. V vseh sprinterskih etapah so imeli med najboljšimi Colbrellija, ki sicer ni slavil zmage, imeli so svoje predstavnike v begih, Nibali in Belgijec Dylan Teuns sta prikolesarila etapni prvi mesti.

Jan Tratnik | Avtor: Profimedia Profimedia

V zadnjem tednu sta se oba znašla na tleh. Tratnik je dobil grde odrgnine in rane po nogah, ki so bile posledice padca pri visoki hitrosti, Mohorič si je odrgnil dlani. "Ko sem videl Jana v četrtek, sem se res slabo počutil zanj. S kolesom je zapeljal v razpoko in ga je vzelo, kot rečemo v kolesarskem žargonu. Precej se je podrgnil, bolj kot sem se jaz. Naslednji dan je ista usoda čakala mene. Po lastni neumnosti sem v enem od zavojev zdrsnil. Podrgnil sem se po dlaneh, po moji neumnosti sem bil brez rokavic, kar se zdaj ne bo več zgodilo. Iz lastnih napak se učimo," je slaba dneva pokomentiral Mohorič.

Izmučeni Tratnik je bil vseeno zadovoljen s tem, kar je pokazal na Touru, navdušen pa je bil tudi nad dirko samo. "Je posebna dirka, sploh v zadnjih etapah, ko je ritem na klance na drugačni ravni. Vzdušje se močno razlikuje. Zdaj mi bo kar lažje na drugih dirkah," je dejal.

Egan Bernal TdF Tour de France Šport Zadnja etapa Ewanu, okronan najmlajši skupni zmagovalec

Nič manj izmučen ni končal Mohorič, ki je še pred zaključkom v Parizu priznal, da je šel na francosko pentljo s ciljem po etapni zmagi. Če bi mu to uspelo, bi postal prvi Slovenec z etapnim uspehom na vseh treh tritedenskih dirkah.

"Moj edini cilj je bila zmaga v etapi. Verjamem, da sem jo imel v nogah. V dveh ključnih etapah, deveti in 17., mi ni uspelo v beg, nisem se boril za zmago. Imam šele 24 let in časa bo še dovolj, da na eni od etap zmagam," je razložil Mohorič in dodal: "Tokrat ni šlo, mislim pa, da slej kot prej bo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice