Šport
692 ogledov

Francozi na to čakajo že 34 let, vse pa visi na nitki

Julian Alaphilippe Epa
Alaphilippe se zaveda, da ga čaka težak boj.

Dan premora na dirki po Franciji so kolesarji izkoristili za nabiranje moči pred napornimi alpskimi etapami. Francozi so navdušeni, ker v zadnji teden dirke vstopajo z rojakom na prvem mestu, toda Julian Alaphilippe svari, da ga čaka še peklenskih šest dni. Če bo zdržal do konca, bo 27-letni član ekipe Deceuninck-Quick Step postal prvi Francoz z zmago po Bernardu Hinaultu leta 1985.

"Najtežje šele prihaja. Minuta in pol je po eni strani veliko, po drugi pa zelo malo," je na današnjem druženju s sedmo silo pred torkovim nadaljevanjem dirke dejal Alaphillippe.

Peter Sagan Neverjetno! Šport Medtem ko drugi trpijo, on počne to

Na prestižni dirki je imel vodilni rumeno majico skupaj v lasti 11 dni; na torkovi 16. etapi bo imel na začetku minuto in 35 sekund naskoka pred najbližjim zasledovalcem iz Ineosa, Valižanom Geraintom Thomasom, branilcem lanske zmage.

"Dovolj je ena slaba etapa v Alpah, slabih 15 ali 20 kilometrov, pa je vsega konec," se zahtevnega položaja zaveda vodilni na Touru. V nedeljo je presenetil mnoge, ko je pirenejski del Toura končal še vedno na prvem mestu, čeprav je izgubil nekaj malega prednosti.

Vrhunec Toura bo imel ogrevanje v torek in sredo z relativno nezahtevnima etapama, potem pa se bo začel "alpski pekel". Tri alpske etape bodo postregle z vzponi nad 2000 metrov, najtežja bo sobotna z vzponom do zimskošportnega središča Val Thorens.

Julian Alaphilippe Tour de France Šport Izjemen boj, prednost rumene majice vse manjša

"Ko si ogledujem profile teh zadnjih etap, se zavedam, da moja rumena majica visi na nitki," je dejal Alaphilippe.

Komentarjev 1
  • Avatar Dimlietta
    Dimlietta 01:05 23.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com

Sorodne novice