Šport
5571 ogledov

Slovenski direktor ekipe: Zmeden sem in razočaran

Nenavaden zaključek kolesarske dirke.

Avstralski kolesar Rohan Dennis je z današnjim odstopom med 12. etapo dirke po Franciji zasenčil zmagovalca dneva Britanca Simona Yatesa. V Dennisovi ekipi Bahrain-Merida še nimajo pojasnila. Glavni športni direktor Gorazd Štangelj je v cilju v Toulousu povedal le, da je zmeden in razočaran, Dennis pa z osebjem ekipe ni želel govoriti.

Svetovni prvak v vožnji na čas je veljal za prvega favorita pred petkovim posamičnim kronometrom v Pauju, a na njem ne bo nastopil. Za odstop se je Dennis odločil 80 kilometrov pred ciljem prve pirenejske etape. Iz še nepojasnjenih vzrokov je 29-letnik sestopil s kolesa, se usedel v avtomobil, odpeljal do klubskega avtobusa, se preoblekel ter v spremstvu agenta odkorakal mimo vseh. Nenavadno dejanje je presenetilo prav vse, v prvi vrsti njegovo ekipo Bahrain-Merido, ki je med etapo tvitnila, da bo dogodek preiskala.

Simon Yates Tour de France Šport Po prvi pirenejski etapi ima elitni razred novega člana

Po koncu etape je bila okolica avtobusa Bahrain-Meride eden najbolj obleganih prostorov, pred novinarje je stopil Štangelj, ki pravega pojasnila ni imel. "Smo zmedeni. Sem razočaran, saj smo od njega jutri pričakovali veliko. Sam se je odločil, da se ustavi. Skušali smo govoriti z njim. Ustavili smo se z avtom in skušali poiskati rešitev. Rekel je, da ne želi govoriti in je končal dirko," je povedal Štangelj, ki s svojimi sodelavci verjame, da je Dennis zdrav. "Zagotovo odstop nima nič s fizično pripravljenostjo," je zatrdil.

Gorazd Štangelj | Avtor: Profimedia Profimedia

Dennisovo kolo so kmalu po objavi, da ga ni več na dirki, opazili naslonjenega na klubski avtobus. Nekaj minut po tem je odkorakal proti cilju v družbi enega od članov osebja Bahrain-Meride ter agenta Andrewa McQuaida, a izjav nista dajala.

Za omenjeno moštvo na Touru nastopata tudi slovenska kolesarja Matej Mohorič in Jan Tratnik.

Komentarjev 4
  • Avatar Clartiella
    Clartiella 00:59 19.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com

  • mizimazi 19:24 18.julij 2019.

    Pickica dopingirana...