Šport
542 ogledov

Deseta obletnica streljanja na Touru

kolesarji Epa
Napadalec je zadel dva kolesarja, a na srečo nista utrpela hujših poškodb.

Pred 10 leti je med 13. etapo nek moški v kolesarje izstrelil tri šibre iz zračne puške in zadel takratnega španskega zvezdnika Oscarja Freireja ter Novozelandca Juliena Deana. Na srečo nobenega ni resneje poškodoval, tako da sta lahko nadaljevala dirko.

Med spustom v 13. etapi so se zaslišali trije streli. Prvi in drugi sta zadela cilj, tretji ne. Freireja je šibra zadela v nogo, Deana pa v kazalec.

Španski kolesar, v letih 1999, 2001 in 2004 svetovni prvak, si je šibro iz stegenske mišice odstranil kar sam in jo dal klubskemu zdravniku.

To je bil sicer le eden od številnih incidentov, ki so se zgodili med največjo etapno dirko na svetu. Osem let pred tem denimo je neznanec čez zaščitno ograjo zapeljal z avtomobilom, ob tem pa je poškodoval štiri gledalce.

Na koncu je prišlo v javnost, da si je zgolj želel spoznati francoskega zvezdnika Laurenta Jalaberta, a mu varnostniki tega niso dovolili.

Zadnji incident se je zgodil lani med 16. etapo. Kmetje so se odločili za protest zaradi nižanja državne pomoči, na cesto so zmetali bale sena, policija pa je posredovala s solzivcem. Prireditelji so zato etapo ustavili in jo po kratki prekinitvi nadaljevali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.