Šport
405 ogledov

Italijan se poslavlja z več zlomljenimi kostmi

de marchi Reševalni pas/Twitter
Po padcu na sloviti kolesarski dirki po Franciji je 33-letni Italijan negibno obležal na tleh.

Italijanski kolesar Alessandro De Marchi, ki je grdo padel v nedeljski deveti etapi 106. kolesarske dirke po Franciji, je nastop končal z več zlomljenimi kostmi, so danes sporočili iz njegove ekipe CCC. Triintridesetletnika zdaj čaka daljše okrevanje.

Iz De Marchijeve ekipe so danes sporočili, da si je nesrečni kolesar pri včerajšnjem grdem padcu zlomil ključnico ter tudi nekaj reber, ki so predrla pljučno krilo. Ob tem ima številne modrice in globoke ureznine po obrazu.

De Marchi je ta čas še vedno v bolnišnici v Saint-Etiennu in bo naslednjih 24 do 48 ur ostal na opazovanju. Okrevanje bo po prvih napovedih trajalo nekaj mesecev, za zdaj pa še ni jasno, ali ga čaka tudi kakšna operacija.

"Žal mi je, da nisem izpolnil zastavljenega cilja in zmagal na eni etapi. Prvič se moram posloviti sredi dirke. Srečo imam, saj bi bile lahko poškodbo precej hujše. V bolnišnico sem v dobrih rokah. Veselim se, da se bom čim prej vrnil na kolo," je sporočil 33-letnik.

Italijanski kolesar je padel po desetih kilometrih nedeljske etape, v kateri je Slovenec Jan Tratnik zasedel tretje mesto, in nepremično obležal na tleh. Zdaj ga čaka relativno dolg premor od kolesarstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice