Šport
728 ogledov

Po fotofinišu znova slavila ekipa Primoža Rogliča

Jumbo-Visma Profimedia
Nizozemec Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) je zmagovalec 7 etape Dirke po Franciji. Giulio Ciccone (Trek Segafredo) je zadržal majico vodilnega.

Dylan Groenewegen je zmagovalec najdaljše etape letošnjega Tour de Francea. Zmage na tej kar 230 km dolgi pretežno ravninski etapi se je lahko veselil šele po fotofinišu, ki je dokazal, da je za las premagal Avstralca Caleba Ewana (Lotto-Soudal). Tretje mesto je osvojil Slovak Peter Sagan (Bora Hansgrohe).

Dylan Groenewegen | Avtor: Epa Epa

V begu dneva sta bila danes dva kolesarja. Francoza Yoann Offredo in Stephane Rossetto sta bežala več kot 200 kilometrov, a na koncu glavno akcijo prepustila sprinterjem, saj sta bila ujeta 12 km pred ciljem.

Italijan Elia Viviani je imel na voljo celotno ekipo, ki mu je pripravljala čim boljše izhodišče, a je iztržil le šesto mesto. Groenewegen je pospeševal po levi strani, Ewan po desni, na koncu je o zmagi odločal fotofiniš.

"Vsakič, ko sprintam proti Calebu, je tesno. Je zelo dober sprinter, toda danes sem jaz bil boljši. Vesel sem. Prvi dan sem grdo padel, naslednje dni se nisem počutil dobro, včeraj pa je šlo na bolje. Danes je ekipa garala zame, vrnil sem ji z zmago," je dejal 26-letni Groenewegen, ki je lani osvojil tudi etapo na dirki po Sloveniji.

Groenewegen, moštveni kolega slovenskega asa Primoža Rogliča pri Jumbo-Vismi, je na Touru tako slavil četrtič, sicer pa enajstič v sezoni ter šestinštiridesetič v karieri. Nizozemsko moštvo je na letošnji francoski pentlji že pri treh zmagah. Prvo je v uvodni etapi v Bruslju, ko je Groenewegen padel, prikolesaril Mike Teunissen, drugo so naslednji dan zabeležili v moštveni vožnji na čas.

Slovenca Jan Tratnik in Matej Mohorič, oba člana Bahrain-Meride, sta danes pomagala italijanskemu sprinterju Sonnyju Colbrelliju, ki je prišel do četrtega mesta. Tratnik je bil 19., Mohorič 99., oba sta končala v času zmagovalca.

V skupnem seštevku po današnji sprinterski etapi ni prišlo do sprememb. Giulio Ciccone je ohranil šest sekund prednosti pred Francozom Julianom Alaphilippom (Deceuninck Quick Step) na drugem ter 32 sekund pred Belgijcem Dylanom Teunsom (Bahrain Merida). Tratnik je 73., Mohorič 76.

Sobotna etapa bo dolga 200 kilometrov. Začela se bo v Maconu in končala v Saint Etiennu, na razgibani trasi bodo kolesarji morali premagati sedem kategoriziranih vzponov, pet jih bo druge in dva tretje kategorije.

* Izidi, 6. etapa:
 1. Dylan Groenewegen (Niz/Jumbo-Visma)                       6:02:44
 2. Caleb Ewan (Avs/Lotto Soudal)
 3. Peter Sagan (Slk/Bora-Hansgrohe)
 4. Sonny Colbrelli (Ita/Bahrain-Merida)
 5. Jasper Philipsen (Bel/UAE Emirates)
 6. Elia Viviani (Ita/Deceuninck-QuickStep)
 7. Giacomo Nizzolo (Ita/Dimension Data)
 8. Jasper Stuyven (Bel/Trek-Segafredo)
 9. Michael Matthews (Avs/Sunweb)
10. Alexander Kristoff (Nor/UAE Emirates)
...
19. Jan Tratnik (Slo/Bahrain-Merida)
99. Matej Mohorič (Slo/Bahrain-Merida)                   vsi isti čas

- skupno:
  1. Giulio Ciccone (Ita/Trek-Segafredo)                     29:17:39
  2. Julian Alaphilippe (Fra/Deceuninck-QuickStep)             + 0:06
  3. Dylan Teuns (Bel/Bahrain-Merida)                            0:32
  4. George Bennett (NZl/Jumbo-Visma)                            0:47
  5. Geraint Thomas (GBr/Team Ineos)                             0:49
  6. Egan Bernal (Kol/Team Ineos)                                0:53
  7. Thibaut Pinot (Fra/Groupama-FDJ)                            0:58
  8. Steven Kruijswijk (Niz/Jumbo-Visma)                         1:04
  9. Michael Woods (Kan/EF Education First)                      1:13
 10. Rigoberto Uran (Kol/EF Education First)                     1:15
...
 73. Jan Tratnik (Slo/Bahrain-Merida)                           25:48
 76. Matej Mohorič (Slo/Bahrain-Merida)                         28:39

 

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice