Šport
1651 ogledov

Tako so v Rogličevi ekipi pospremili zmago na Touru

Peter Sagan, Mike Teunissen Profimedia
Po prvi etapi dirke po Franciji so bili najbolj zadovoljni pri ekipi Jumbo-Visma.

Pri nizozemskem moštvu Jumbo-Visma, kjer po naporih na Giru v ekipo za dirko po Franciji razumljivo niso uvrstili Primoža Rogliča, ta naj bi sodeloval na Vuelti, so v prvi etapi Toura startali na zmago. A prvi sprinterski adut ekipe Dylan Groenewegen je padel kilometer pred ciljem, preko njega je grdo na tleh pristal tudi slovenski kolesar Matej Mohorič (Bahrain-Merida), o zmagovalcu pa so odločali preostali sprinterji.

Jakob Fuglsang Tour de France Šport Številni padci, na tleh favoriti, Mohorič z glavo grdo udaril ob tla

Dylan Groenewegen, Matej Mohorič | Avtor: Profimedia Profimedia

Med njimi se je nekoliko presenetljivo znašel tudi Groenewegnov moštveni kolega Mike Teunissen. Nizozemec se je dobro postavil za kolo Sonnyja Colbrellija (Bahrain-Merida), nato iz zavetrja švignil mimo, na koncu pa za las premagal še Petra Sagana (Bora-Hansgrohe). Razlika je bila tako majhna, da nobeden od tekmovalcev ni dvignil rok. Odločal je fotofiniš.

V ozadju kolesarskega pelotona je bilo tudi vozilo ekipe Jumbo-Visma, kjer so po vzdušju sodeč najprej razočarano pomislili na zmago Slovaka. A nato je prišlo sporočilo po radiu in veselje je bilo neizmerno. Rogličeva ekipa bo tako branila rumeno majico tudi na moštvenem kronometru, Nizozemci imajo na papirju kar močno ekipo za skupinsko vožnjo na čas.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice