Šport
2947 ogledov

V zaključnem sprintu velik spor Rogličevih moštvenih kolegov, zmaga Italijanu

Tour de France, 4. etapa Profimedia
Italijan Elia Viviani (Deceuninck Quick Step) je zmagovalec 4. etape Dirke po Franciji, medtem ko v skupnem vodstvu ostaja njegov moštveni kolega Julian Alaphilippe.

4. etapa letošnje Dirke po Franciji je bila dolga kar 213,5 km ter nas je popeljala po precej ravninskem terenu z le dvema klancema četrte kategorije od Reimsa do Nancyja.

V Nancyju se je v pričakovanem sprintu glavnine za najmočnejšega izkazal Elia Viviani, ki je za las premagal tokrat zelo dobro razpoloženega Alexandra Kristoffa (UAE Team Emirates) ter Avstralca Caleba Ewana (Lotto Soudal).

V sprintu pa je popolnoma zamočila ekipa našega Primoža Rogliča, Jumbo-Visma, saj bi moral zmagovalec prve etape Mike Teunissen do lepe pozicije za sprint pripeljati prvega zvezdnika ekipe, Dylana Groenewegna, a se je po presenetljivi zmagi izjemno samozavestni Teunissen odločil ignorirati ekipni načrt ter kar sam poizkusiti s sprintom za zmago. Groenewegen, ki je končal na petem mestu, za Petrom Saganom, je tako tako lahko le z grdim pogledom in gesto proti šestouvrščenem Teunissenom pospremil boj najboljših za etapno zmago.

Peter Sagan, Mike Teunissen Tiho, nato eksplozija Šport Tako so v Rogličevi ekipi pospremili zmago na Touru

Etapo so sicer zaznamovali trije ubežniki, ki so se takoj po samem startu uspeli podati v ospredje. Trojica Yoann Offredo, Frederik Backaert in Michael Schär si je uspela privoziti prednost dobrih treh minut, nato pa so sprinterske ekipe začele nadzorovati dogajanje.

Offredo, ki je bežal že prejšnjo etapo je bil ujet 30 km pred ciljem, medtem ko so poslednjega ubežnika, Schära ujeli med zadnjim današnjim vzponom, 15 km pred ciljem.

11 km pred ciljem se je za poizkus presenečenja odločil Lilian Calmejane, a je bil po vsega petih kilometrih ujet, tako da je o zmagovalcu odločil sprint glavnine.

Deceuninck - Quick Step je tako v dveh dneh zabeležil dve zmagi, Viviani pa je v Nancyju nadaljeval italijansko slavje. Na zadnji etapi, ki se je končala v tem mestu, je namreč slavil Matteo Trentin.

Prvi Slovenec na cilju je bil na 14. mestu Matej Mohorič, ki je sicer v zaključku delal za prvega sprinterja Bahrain-Meride, Italijana Sonnyja Colbrellija, a se je ta v zadnjem kilometru "izgubil" ter končal na 18. mestu. Drugi Slovenec v Bahrain-Meridi Jan Tratnik je bil 110. Oba Slovenca sta sicer vpisala čas zmagovalca.

Italijan je prišel do prve etapne zmage na Touru in ima zdaj etapno prvo mesto na vseh treh tritedenskih dirkah. "Zmaga mi pomeni ogromno. Ne verjamem še povsem, kaj mi je uspelo. Etapno slavje na Touru je bilo glavni cilj sezone. Prvo priložnost na letošnji dirki smo izpustili, a smo oblekli rumeno majico. Danes smo opravili izjemno delo, videli ste, kako je deloval sprinterski vlak. Moram se zahvaliti ekipi, neverjetna je bila. Jaz sem moral delo le dokončati v zadnjih 180 metrih. To počnem najbolje," je dejal Viviani, ki naj bi v naslednji sezoni zamenjal moštvo in se preselil v francoski Cofidis.

V skupnem seštevku do večjih sprememb ni prišlo. Julian Alaphilippe je ohranil 20 sekund prednosti pred Belgijcem Woutom van Aertom na drugem in 25 sekund pred Nizozemcem Stevenom Kruijswijkom (oba Jumbo-Visma) na tretjem mestu. Tratnik je 67., Mohorič 82.

* Izidi, 4. etapa:
  1. Elia Viviani (Ita/Deceuninck-QuickStep)            5:09:20
  2. Alexander Kristoff (Nor/UAE Emirates)
  3. Caleb Ewan (Avs/Lotto Soudal)
  4. Peter Sagan (Slk/Bora-Hansgrohe)
  5. Dylan Groenewegen (Niz/Jumbo-Visma)
  6. Mike Teunissen (Niz/Jumbo-Visma)
  7. Giacomo Nizzolo (Ita/Dimension Data)
  8. Jasper Stuyven (Bel/Trek-Segafredo)
  9. Michael Matthews (Avs/Sunweb)
 10. Christophe Laporte (Fra/Cofidis)
...
 14. Matej Mohorič (Slo/Bahrain-Merida)
110. Jan Tratnik (Slo/Bahrain-Merida)             vsi isti čas

- skupno:
  1. Julian Alaphilippe (Fra/Deceuninck-QuickStep     14:41:39
  2. Wout Van Aert (Bel/Jumbo-Visma)                    + 0:20
  3. Steven Kruijswijk (Niz/Jumbo-Visma)                  0:25
  4. George Bennett (NZl/Jumbo-Visma)                     0:25
  5. Michael Matthews (Avs/Sunweb)                        0:40
  6. Egan Bernal (Kol/Ineos)                              0:40
  7. Geraint Thomas (VBr/Ineos)                           0:45
  8. Enric Mas (Špa/Deceuninck-QuickStep)                 0:46
  9. Greg Van Avermaet (Bel/CCC)                          0:51
 10. Wilco Kelderman (Niz/Sunweb)                         0:51
...
 67. Jan Tratnik (Slo/Bahrain-Merida)                     4:21
 82. Matej Mohorič (Slo/Bahrain-Merida)                   9:13
Komentarjev 1
  • Avatar Zintalissa
    Zintalissa 01:22 10.julij 2019.

    Ali veš, kje najti žensko za eno noč? Pridite v >>> www.Bredhot.Com

Sorodne novice