Šport
2473 ogledov

Ekipa Primoža Rogliča razbila konkurenco

Jumbo-Visma Profimedia
Jumbo-Vismi ekipni kronometer, Teunissen še povečal prednost.

Kolesarji nizozemskega moštva Jumbo-Visma so zmagovalci druge etape dirke po Franciji, moštvenega kronometra v Bruslju. Zmagovalec sobotne uvodne etape Nizozemec Mike Teunissen je s tem ubranil rumeno majico vodilnega.

Peter Sagan, Mike Teunissen Tiho, nato eksplozija Šport Tako so v Rogličevi ekipi pospremili zmago na Touru

Na drugem mestu je 27,6-kilometrsko preizkušnjo končal britanski Ineos z 20 sekundami zaostanka, na tretjem pa belgijski Deceuninck - Quick Step, ki je zaostal 21 sekund.

Bahrain-Merida s Slovencema Matejem Mohoričem in Janom Tratnikom je osvojila deveto mesto, od Jumbo-Visme je bila počasnejša 36 sekund. 

Jakob Fuglsang Tour de France Šport Številni padci, na tleh favoriti, Mohorič z glavo grdo udaril ob tla

Ineos je današnjo preizkušnjo začel kot prvi, saj so bili kolesarji britanske ekipe po sobotni etape najslabše uvrščeni. Progo so premagali v 29 minutah in 17 sekundah in na prvem mestu vztrajali vse do zadnjega nastopa nizozemskega moštva.

Vmes so jih sicer na prvem in drugem merjenju časa prehiteli člani Katjuše-Alpecina, a so v zaključku trase popustili. Kot zadnji so se na progo podali moštveni kolegi slovenskega asa Primoža Rogliča in bili najhitrejši na obeh merjenjih časa kot tudi ob prečkanju ciljne črte, ko so se prešerno veselili druge zmage v dveh dneh.

Od favoritov za najvišja mesta je največji udarec doživel Francoz Romain Bardet, ki je z moštvom AG2R zaostal minuto in 19 sekund. Sekundo manj je zaostal Avstralec Richie Porte v dresu Trek-Segafreda. Minuto in pet sekund zaostanka si je "pridelal" Movistar s Kolumbijcem Nairom Quintano ter Špancem Mikelom Lando in svetovnim prvakom Alejandrom Valverdejem.

Teunissen ima po dveh dneh dirkanja 10 sekund prednosti pred moštvenim kolegom, Belgijcem Woutom van Aertom. Toliko zaostaja še trije kolesarji Jumbo-Visme, Nizozemec Steven Kruijswijk, Nemec Tony Martin in Novozelandec George Bennett. Sledijo štirje člani Ineosa, Italijan Gianni Moscon, Kolumbijec Egan Bernal, lanski prvak Valižan Geraint Thomas in Nizozemec Dylan van Baarle. Tratnik je skupno 43., Mohorič 47., oba zaostajata 46 sekund.

"Ko smo slišali, da smo najhitrejši, smo dobili nove moči. Samozavest je bila visoka po včerajšnji zmagi in rumeni majici. Celotno traso smo leteli. Neverjetno je bilo. Dve zmagi v dveh etapah je nekaj res lepega," je povedal Teunissen.

Mike Teunissen | Avtor: Profimedia Profimedia

Tour de France se bo v Belgiji zadržal še en dan. Start ponedeljkove etape bo v Bincheju, cilj po 215 razgibanih kilometrih pa v Epernayju.

* Izidi, 2. etapa, moštveni kronometer:
 1. Jumbo-Visma           28:57
 2. Ineos                + 0:20
 3. Deceuninck-Quick Step  0:21
 4. Sunweb                 0:26
 5. Katjuša                0:26
 6. Education First        0:28
 7. CCC                    0:31
 8. Groupama-FDJ           0:32
 9. Bahrain-Merida         0:36
10. Astana                 0:41
...

- skupno:
 1. Mike Teunisen (Niz/Jumbo-Visma)         4:51:34
 2. Wout Van Aert (Bel/Jumbo-Visma)          + 0:10
 3. Steven Kruijswijk (Niz/Jumbo-Visma)
 4. Tony Martin (Nem/Jumbo-Visma)
 5. George Bennett (NZl/Jumbo-Visma)   vsi isti čas
 6. Gianni Moscon (Ita/Ineos)                  0:30
 7. Egan Bernal (Kol/Ineos)
 8. Geraint Thomas (VBr/Ineos)
 9. Dylan van Baarle (Niz/Ineos)       vsi isti čas
10. Elia Viviani (Ita/Deceuninck-QuickStep)    0:31
...
43. Jan Tratnik (Slo/Bahrain-Merida)           0:46
47. Matej Mohorič (Slo/Bahrain-Merida)         0:46
Matej Mohorič Tour Šport Mohorič po etapno zmago, želi si 'trojčka' Jan Tratnik Primož Roglič po Romandiji Vrhunec sezone Šport Na dirki po Franciji samo dva Slovenca
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice