Šport
144 ogledov

V sprintu za zmago poizkusil tudi najboljši slovenski sprinter

Sam Bennett
Tretjo etapo Kriterija Dauphine je dobil Sam Bennett (Bora Hansgrohe), ki se je izkazal za najmočnejšega v sprintu, v katerem je svoje noge preizkusil tudi Luka Mezgec (Mitchelton-Scott). Rumeno majico vodilnega je obdržal Dylan Teuns (Bahrain Merida).

Irec Sam Bennett je zmagovalec tretje etape letošnjega Kriterija Dauphine, ki je bila hkrati tudi edina prava sprinterska etapa te znamenite dirke po goratem in hribovitem delu Francije.

Bennett je deklasiral konkurenco ter za več kot dolžino kolesa premagal drugouvrščenega Belgijca Wouta Van Aerta (Jumbo-Visma). Na tretjem mestu je končal Italijan Davide Ballerini (Astana).

Vsi favoriti za skupno zmago so prišli v cilj v času zmagovalca. Dylan Teuns ima tako po treh dneh dirkanja tri sekunde prednosti pred Francozom Guillaumejem Martinom (Wanty) in 20 pred Dancem Jakobom Fuglsangom (Astana).

Etapo sta sicer zaznamovala dva ubežnika, Natnael Berhane in Quentin Pacher, ki sta se po samem startu podala v ospredje. Privozila sta si prednost 4 minut, a bila 12 kilometrov pred ciljem ujeta.

V zaključnem sprintu se je sicer poskusil tudi Luka Mezgec, ki pa je bil na koncu daleč od najboljših. Kolesar Mitchelton-Scotta je osvojil deveto mesto.

Jan Tratnik (Bahrain-Merida) je danes zaostal 26 sekund in osvojil 121. mesto, njegov moštveni kolega Luka Pibernik, ki je večino dneva preživel na čelu glavnine in je narekoval ritem, je na koncu zaostal 1:02 minute ter končal na 138. mestu.

V sredo kolesarje čaka 26,1-kilometrski kronometer v Roannu, na njem bo svojo priložnost za odmeven rezultat iskal Jan Tratnik, zmagovalec vožnje na čas na dirki po Romandiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice