Šport
219 ogledov

Na Dirki po Sloveniji tudi eden junakov Gira ter izjemni slovenski sprinter

Esteban Chaves
Na Dirki po Sloveniji bosta za ekipo Mitchelton-Scott nastopila tudi Luka Mezgec in Esteban Chaves.

Avstralska ekipa kolesarske svetovne serije Mitchelton-Scott bo na dirki po Sloveniji računala na zmagovalca etape nedavno končane dirke po Italiji, Kolumbijca Estebana Chavesa, ter zmagovalca etape v Ljubljani leta 2017 Luko Mezgeca.

Sto štiriinšestdeset centimetrov in 55 kilogramov težak kolesar iz kolumbijske Bogote bo zagotovo eden glavnih favoritov za končno zmago. Je specialist za težke etapne dirke. Letos je na dirki po Italiji dobil 19. etapo s ciljem na San Martino di Castrozza. Leta 2016 je bil drugi na Giru in leta 2015 tretji na Vuelti.

Esteban Chaves | Avtor: Profimedia Profimedia

Na slovenski pentlji bo tako nastopilo kar pet kolesarjev, ki so skupaj zmagali šest etap na nedavno končani dirki po Italiji. Poleg njega še Damiano Cima, Cesare Benedetti, Fausto Masnada in Pascal Ackermann.

V ekipi Mitchelton-Scott so poleg Chavesa in Mezgeca še Italijan Edoardo Affini, Novozelandec Dion Smith ter Avstralci Lucas Hamilton, Cameron Meyer in Callum Scotson.

Dirka po Sloveniji Veliko ime Šport Na startu Dirke po Sloveniji tudi legendarni zmagovalec 30 etap Toura kolesarstvo Kolesarska smetana Šport Na Dirki po Sloveniji tudi eno izmed največjih kolesarskih imen

Ekipa Mitchelton–Scott:
Luka Mezgec, Slovenija
Edoardo Affini, Italija
Dion Smith, Nova Zelandija
Lucas Hamilton, Avstralija
Cameron Meyer, Avstralija
Callum Scotson, Avstralija
Esteban Chaves, Kolumbija

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice