Šport
262 ogledov

Na startu Dirke po Sloveniji tudi legendarni zmagovalec 30 etap Toura

mark cavendish EPA
V Slovenijo se še četrto leto zapored vrača Mark Cavendish.

Že 26. izvedba kolesarske Dirke po Sloveniji bo imela zvezdniško zasedbo. Po Nemcu Pascalu Ackermannu (Bora-Hansgrohe) in Italijanu Fabiu Aruju (UAE Emirates), ki se po operaciji in rehabilitaciji vrača na ceste, poleg njega bosta v ekipi tudi Slovenca Jan Polanc in Tadej Pogačar, so organizatorji danes potrdili nastop Marka Cavendisha, enega najbolj karizmatičnih in prepoznavnih kolesarjev zadnjih 15 let.

Za kolesarsko Dirko po Sloveniji je tako znana tudi ekipa južnoafriškega moštva Dimension Data. Prireditelje slovenske pentlje veseli, da se v Slovenijo že četrtič zaporedoma vrača 34-letni britanski kolesarski zvezdnik Mark Cavendish. Od leta 2016, ko je prvič nastopil na dirki po Sloveniji, še ni dosegel etapne zmage, najbližje pa je bil leta 2017, ko je na novomeškem Glavnem trgu dosegel drugo mesto.

Mark Cavendish Tour de France 2016 | Avtor: EPA EPA

Britanec je v karieri dosegel 146 zmag, od tega je osvojil kar 30 etap na najprestižnejši kolesarski dirki Tour de France in 15 na italijanskem Giru. Leta 2011 je v Koebenhavnu osvojil tudi naslov svetovnega prvaka.

Ekipa Dimension Data:
Mark Cavendish, Velika Britanija
Giacomo Nizzolo, Italija
Mark Renshaw, Australija
Bernhard Eisel,  Avstrija
Jay Robert Thomson, JAR
Lars Bak Ytting, Danska
Jacques Willem Janse Van Rensburg, JAR

kolesarstvo Kolesarska smetana Šport Na Dirki po Sloveniji tudi eno izmed največjih kolesarskih imen
 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice