Šport
1354 ogledov

"Najboljši tujci ne pridejo več samo na sprehod, ampak res tekmujejo"

Bogdan Fink Saša Despot
"Roglič bo naredil vse, da pride do zmage," pravi direktor dirke po Sloveniji.

Na cilju tretje etape dirke po Sloveniji se je zmage veselil Kolumbijec Rigoberto Uran. Lani drugi na Tour de France si je pred zadnjima preizkušnjama 25. slovenske pentlje prikolesaril 4 sekunde prednosti pred Južnoafričanom Darylom Impeyom in 10 pred Primožem Rogličem. Slednji tako ostaja v igri za svojo drugo skupno zmago na slovenskih cestah, prvo je dosegel še v dresu Adrie Mobil.

Po treh etapah je bil zadovoljen tudi direktor novomeškega kluba Bogdan Fink, ki na slovenskem Touru opravlja tudi vlogo direktorja dirke: "Trenutno vse poteka po načrtu. Smo izjemno zadovoljni, čedalje več Slovencev spremlja dirko, navija za vse kolesarje in jih spodbuja do čim boljših rezultatov. Res je lepo to videti."

Kaj se je spremenilo v četrt stoletja od prve dirke po Sloveniji? "Letos imamo rekordno število ekip, rekordno število tekmovalcev. Tokrat imamo na startu resnične zvezdnike. Dirka počasi napreduje, raste. Tisti koraki, ki jih delamo, morajo biti zanesljivi."

Uran Po Sloveniji Šport Uran v zaključku močnejši od Rogliča

"Danes je bil zmagovalec Rigoberto Uran, ki je bil lani drugi v Franciji, drugi je bil Daryl Impey, ki je bil pred dnevi na dirki Dauphine tudi nekaj časa vodilni ... Primož Roglič tu tako tekmuje z najboljšimi na svetu, odločale bodo nianse, gre za top svetovne igralce, razlike so majhne. Je pa res, da sta do konca še dva dneva, Primož je na domačem terenu in prepričan sem, da bo naredil prav vse, da bo dobil to dirko," je o razpletu dirke dejal Fink. 

Tokrat imamo na startu resnične zvezdnike. Dirka počasi napreduje, raste.

Bogdan Fink

Roglič, trenutno prvi slovenski kolesar, ima sicer veliko podporo ob cestah. "To je odlično, zelo lepo. Čestitke vsem, ki so danes in prejšnje dni spodbujali kolesarje. Odlično," pravi Fink, ki se z vodji ekip, na slovenskem krogu tokrat sodeluje kar devet moštev iz svetovne serije, še ni pogovarjal o njihovih vtisih: "Ta del še pride na vrsto. Zadnji dan v nedeljo. Oni so tu, da naredijo športni rezultat, potem pride ta drugi del. Danes je bil zaključek etape tudi tehnično težek, Uran pa je prišel sem dirkat. Se pravi, da dirka po Sloveniji ni več samo sprehod, najboljši tujci pridejo sem tudi zares tekmovati."

Rigoberto Uran Po Sloveniji Šport Uran: Zelo težko bo braniti zeleno majico pred Rogličem

Kako je z ekipo Adrie Mobil? "Bili smo odlični. Jani Brajkovič je bil danes skupaj z najboljšimi, v cilj je prišel z glavnimi favoriti za skupno zmago. Imamo možnosti, da smo na koncu med najboljšo deseterico," je ocenil Fink.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.