Šport
478 ogledov

Uran: Zelo težko bo braniti zeleno majico pred Rogličem

Rigoberto Uran Igor Kovačič
Rigoberto Uran je slavil v zanimivi tretji etapi slovenske pentlje..

"Vse tukaj mi je zelo všeč. Dirka, navijači, celotna Slovenija. Vesel sem, da sem zmagal," je po uspehu v tretji etapi dejal Kolumbijec Rigoberto Uran, ki je prevzel tudi skupno prvo mesto na dirki po Sloveniji in bo na sobotni etapi nosil zeleno majico vodilnega. 

"Danes je bila resnično težka etapa. Moja prioriteta sicer ostaja dirka po Franciji. Dobro sem se počutil, imel sem dobre noge, moje moštvo je med etapo opravilo dobro delo. To je zame in za ekipo pred Tourom zelo pomembno. Spust je bil nevaren, ampak to je enostavno spust. Zadnji vzpon je bil nato zelo težek, na koncu sem poskušal z napadom za zmago in uspelo mi je zmagati," je bil z doseženim zadovoljen Kolumbijec.

Kolesar ekipe EF Education First–Drapac p/b Cannondale bo na Tour de France sicer branil drugo mesto iz lanskega leta, ko ga je premagal le Chris Froome. Uran je za Britancem lani zaostal za 54 sekund. Kolumbijca tokrat ni zaskrbelo niti pri vzponu na Celjsko kočo, ko je pri vrhu napadel Primož Roglič, v etapi je osvojil tretje mesto, na spustu pa je zasledovalcem pobegnil Matej Mohorič. 

Uran Po Sloveniji Šport Uran v zaključku močnejši od Rogliča

"Vedel sem, da bo odločal vzpon, počakati je bilo treba le na pravi čas za napad," je še dejal Uran, o branjenju zelene majice v naslednjih dveh dneh pa menil: "Zelo težko bo braniti majico. Zadnji dan je vožnja na čas, vmes pa je tudi še en dan. Počakajmo in bomo videli."

Nedeljski kronometer je na papirju bolj pisan na kožo Rogliču, ki za Uranom na tretjem mestu zaostaja za deset sekund, drugi v skupni razvrstitvi je Daryl Impey, ki si je za Kolumbijcem prikolesaril štiri sekunde zaostanka. Lanski zmagovalec Rafal Majka je skupno četrti s štirimi sekundami zaostanka za Rogličem. Matej Mohorič je skupno deseti (+0:25), Tadej Pogačar 11. (+0:27), Jani Brajkovič pa 14. (+0:34). Pod minuto od Slovencev zaostajata še Jure Golčer (+0:47), ki je 18., in Grega Bole (+0:59), ki je 21.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.