Šport
179 ogledov

Roglič glavni favorit

Twitter STO
Čeprav bodo v sredo ob 13.25 v Lendavi na startu 25. dirke Po Sloveniji številni zvezdniki kolesarstva, vsi v vlogo prvega favorita za končno zmago postavljajo Primoža Rogliča. Mark Cavendish in Marcel Kittel se veselita sprinterskih obračunov, Rafal Majka in Rigoberto Uran boja s slovenskim asom, vsi pa si želijo čim boljše priprave na Tour.

Dirka Po Sloveniji bo peterici kolesarjev, ki so jih prireditelji povabili na današnjo novinarsko konferenco, služila kot zadnji test pripravljenosti na julijsko dirko po Franciji.

Na startnem seznamu so številni odlični kolesarji, v boju za generalno razvrstitev so glavni favoriti Primož Roglič, Kolumbijec Rigoberto Uran in Poljak Rafal Majka, za sprintersko slavo Nemec Marcel Kittel, Britanec Marc Cavendish, Avstralec Caleb Ewan in Nizozemec Dylan Groenewegen ...

Lani se je skupne zmage veselil Majka, ki tako kot lani pričakuje dobro dirko. "Z ekipo prihajamo s trening kampa v Sierri Nevadi. Prišli smo brez počitka. Trenirali smo dobro, želim si nadaljevanja tega procesa v Sloveniji. Želim si tudi rezultata. Prišli smo z dobrimi kolesarji, tu je Davide Formolo, ki je bil 10. na Giru," je dejal Majka, ki je za glavnega favorita izpostavil Rogliča.

Dirka po Sloveniji, 3. etapa (Rafal Majka) | Avtor: Vid Ponikvar/Sportida Vid Ponikvar/Sportida

Tudi Uran, lani drugi na Touru, je v vlogo favorita postavil Rogliča. Priljubljeni Kolumbijec je na novinarsko konferenco prišel z zamudo in neposredno s treninga, takoj pa je poskrbel za dobro voljo in smeh. "Vesel sem, da sem tu. To bo moja priprava pred Tourom. Švica je zame predolga, na Dauphineju je hladno, zato sem tu. Težko bo zmagati, ker imate Primoža. Mogoče bi si želel etapne zmage, ampak tu je Primož. Pet etap je ravno dovolj. Tour jih ima 21, to je že preveč," je povedal Uran.

 | Avtor:

Roglič je vesel, da bo lahko dirkal pred domačimi gledalci, lovil pa bo svojo drugo končno zmago na slovenski pentlji in tretjo letos. "Kot so vsi rekli, sem favorit. Vsi začnemo z ničle, nimam nobene prednosti. Velika bitka bo od prve do zadnje etape. Veselim se. Tudi meni dirka služi kot priprava na Tour. Bo zadnji test, da vidim, kaj še moram izboljšati," je dejal.

Primož Roglič | Avtor: Anže Petkovšek Primož Roglič Anže Petkovšek

Glavna sprinterska zvezdnika bosta Cavendish s 146 profesionalnimi zmagami in naslovom svetovnega prvaka ter Kittel, bržčas najboljši sprinter zadnjih sezon. Oba se veselita, da se je v Sloveniji zbrala tako močna zasedba najhitrejših kolesarjev, saj bosta dobila odgovore, kako sta pripravljena pred Tourom. Kot največja tekmeca se kažeta Groenewegen in Ewan, svoje računice ima tudi Italijan Sacha Modolo ter številni drugi kolesarji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice