Šport
916 ogledov

Nosilec rumene majice 'poljubil' asfalt

Michal Kwiatkowski, padec twitter
Menjava v skupnem vodstvu.

Nemec Pascal Ackermann (Bora) je zmagal v drugi etapi kolesarskega kriterija Dauphine, ki je v dolžini 180 km potekala med krajema Montbrison in Belleville. V ciljnem sprintu je bil drugi Norvežan Edvald Boasson Hagen (Dimension Data), tretji pa Južnoafričan Daryl Impey (Mitchelton), ki je prevzel tudi skupno vodstvo.

Doslej vodilni Poljak Michal Kwiatkowski (Sky) je na od dežja namočenem cestišču padel okrog 1,5 kilometra pred ciljem in je sedaj v skupnem seštevku drugi z dvema sekundama zaostanka za Impeyjem, tretji je Italijan Gianni Moscon (Sky) s petimi sekundami zaostanka.

"Verjetno sem šel nekoliko prehitro v cestni otok na trasi, poleg tega sem podrsal s pedalom, ko sem skušal ujeti tekmeca pred mano. In sem se znašel takoj na tleh. Temu bi se lahko zlahka izognil. Tako pa sedaj lahko le upam, da je z mano vse OK," je ključni trenutek etape odpisal Poljak, ki je moral nato predati rumeno majico.

Poljak sicer ni izgubil časa, saj je padel znotraj meje treh kilometrov do cilja.

Impey je bil sicer zmagovalec že prve etape na tej dirki. Član ekipe Mitchelton-Scott, ki bo prihodnji teden nastopil tudi na dirki Po Sloveniji, je bil najmočnejši v sprintu. Tedaj mu še ni uspelo prehiteti zmagovalca prologa in branilca skupne lanske zmage Kwiatkowskega, ki je bil v ciljnem sprintu peti.

Edini Slovenec na dirki Luka Pibernik, član Bahrain-Meride, je do cilja prišel na 106. mestu in je skupno na 130. mestu (+14:57).

V sredo kolesarje čaka 35 kilometrov dolg moštveni kronometer med Pont-de-Vauxom in Louhans-Chateaurenaudom, nato pa se bodo kolesarji preselili v Alpe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.