Šport
63 ogledov

Kwiatkowskemu prolog

Kwiatkowski
Poljak Michal Kwiatkowski je dobil uvodno preizkušnjo kolesarske dirke svetovne serije Criterium du Dauphine.

Nekdanji svetovni prvak Michal Kwiatkowski se je najbolje znašel na 6,6 km dolgem prologu, ki ga je s prednostjo sekunde dobil pred Nizozemcem Josom van Emdenom (LottoNL Jumbo). Uspeh britanske ekipe je s tretjim mestom in tremi sekundami zaostanka dopolnil Italijan Gianni Moscon.

Edini slovenski predstavnik Luka Pibernik, ki bo na dirki garal za kapetana Bahrain Meride Italijana Vincenza Nibalija, si je nabral 41 sekund zaostanka in zasedel 124. mesto. Dosti bolje ni odvozil niti Nibali, ki je zasedel šele 58. mesto. Od zmagovalca je bil počasnejši za 24 sekund.

Že v ponedeljek se bodo kolesarji srečali s prvimi vzponi, v enem tednu pa bo le ena etapa povsem ravninska.

Na dirki ni nobenega kolesarja, ki bi to dirko že dobil, lani je bil najboljši Danec Jakob Fuglsang, pred tem pa dve leti Britanec Christopher Froome. Na dirki ima eno zmago tudi Slovenija, leta 2010 se je je veselil Jani Brajkovič.

Letos med glavne favorite poleg Nibalija spadajo Irec Dan Martin, Britanec Geraint Thomas, ki pa je danes med dirko grdo padel, Francoza Romain Bardet in Pierre Rolland, zanimivo pa bo videti, kako se bosta z vzponi kosala Francoz Julian Alaphilippe in Britanec Adam Yates, Kwiatkowski pa je v že uvodu pokazal, da ni za odpis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.