Šport
93 ogledov

S solo napadom do zmage

Juul-Jensen Epa
Četrta etapa Dirke po Švici je bila pretežno ravninska, le tik pred koncem je za popestritev dogajanja poskrbel vzpon druge kategorije, kateremu je sledil spust do cilja. Na mokrih cestah se je najbolje znašel ubežnik Christopher Juul-Jensen (Mitchelton-Scott). Rumeno majico je zadržal Stefan Küng (BMC).

Že takoj na samem začetku etape so se v ospredje izstrelili Nathan Brown, Mark Christian, Christopher Juul-Jensen, Silvan Dillier, Nans Peters ter Paul Ourselin. Šesterica si je na ravninskem delu uspela privoziti več kot šest minut prednosti.

Na edinem današnjem vzponu pa je njihova prednost začela hitro padati. Ko je ta znašala le še minuto, je napadel Brown, kateremu pa vsi preostali ubežniki razen Ourselina brez težav sledijo. Drugače pa je bilo, ko je napadel Peters, saj mu je nekako uspel slediti le Juul-Jensen, ki pa se je bolje znašel na spustu in Petersa prehitel.

Juul-Jensen | Avtor: Epa Epa

Danec se je odločil, da ne bo čakal na soubežnika ter da bo poizkusil sam obdržati prednost pred bližajočo se glavnino. Ta se je nevarno bližala, a na koncu zaostala za osem sekund. Sprint za častno drugo mesto je pripadel Avstralcu Michaelu Matthewsu (Sunweb).

Najboljši Slovenec v etapi je bil Jan Polanc (UAE-Team Emirates) na 29. mestu, Simon Špilak (Katjuša) je bil 40., oba sta končala v času zmagovalca. Kristijan Koren (Bahrain-Merida) je bil 101., 5:22 minute za Dancem.

 | Avtor:

Stefan Küng je končal v glavnini ter tako zadržal skupno vodstvo. Tri sekunde zaostajajo Belgijec Greg van Avermaet, Avstralec Richie Porte in Američan Tejay van Garderen. Dvakratni zmagovalec dirke po Švici Špilak je 21., za Švicarjem zaostaja 49 sekund. Polanc je 51., Koren pa 89.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.