Šport
143 ogledov

Sagan v stilu Svetovnega prvaka

Peter Sagan
Peter Sagan (Bora) je zmagovalec druge etape Dirke po Švici, potem ko je v sprintu glavnine premagal Fernanda Gavirio (Quick-Step) in Nathana Hassa (Katjuša). Stefan Küng (BMC) ostaja v rumenem.

Kmalu po začetku etape se izoblikuje beg treh kolesarjev, ki ga tvorijo Calvin Watson, Perrig Quemeneur ter Fillippo Zaccanti. Uspejo si privoziti prednost treh minut. 55 km do cilja se begu pridružil domačin Michael Albassini, a jih peloton ujame 27 km do cilja. Na vmesnem sprintu si Küng poveča skupno vodstvo s tremi bonusnimi sekundami.

Sledil lažji vzpon, kjer ekipa Bore močno dvigne tempo, tako da iz konkurence izpadeta John Degenkolb in Alexander Kristoff, dva izmed favoritov.

12 km pred ciljem pride do novega napada, ki ga začne Silvan Dillierpridružijo pa se mu Richeze, Konrad, Stuyven, Goncalves, Rojas  ter Slovenec Kristijan Koren. Glavnina jih dohiti 5 km pred ciljem.

V zaključnem sprintu prvi napade Michael Matthews, kateremu sledi Gaviria, a ko Avstralec popusti, ostane Kolumbijec sam na čelu z več kot 300 metri do cilja. Peter Sagan izkoristi njegovo zavetrje ter ga suvereno premaga.

Od Slovencev sta z glavnino, ki je štela 61 kolesarjev, v cilj prišla tudi branilec zmage, kolesar Katjuše Simon Špilak ter član ekipe Bahrain Merida Kristijan Koren, zaostal pa je Jan Polanc (UAE Emirates). Koren je v skupnem seštevku z zaostankom 39 sekund na 25., Špilak pa z zaostankom 49 sekund na 28. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.