Šport
95 ogledov

Sagan pred izjemnim jubilejem

Peter Sagan
Slovaški kolesar Peter Sagan je tik pred jubilejno, 100. zmago. Po etapnem uspehu v tretji, 186 kilometrov dolgi etapi dirke BinckBank tour, mu do tega manjka le še ena zmaga.

Slovak Peter Sagan, kolesar ekipe Bora-Hansgrohe, je imel tokrat v Ardooieju v skupinskem sprintu več moči od Belgijca Edwarda Theunsa in Francoza Rudyja Barbiera. V etapi s ciljem v Ardooieju je slovaški kolesar sicer zmagal že tudi lani.

Četrti je bil Nizozemec Dylan Groenewegen, preostali favoriti pa se v hektičnem sprintu niso znašli, med najboljšo deseterico ni bilo ne Nemcev Andreja Greipla in Marcela Kittla ne Francoza Arnauda Demareja in še nekaterih drugih dobrih sprinterjev, nekatere izmed njih je v zaključku zaustavil skupinski padec.

"Za nami je nor dan. Etapa me je spomnila, da dirkamo v Belgiji. Nervoza, dež, veter, kot da tekmujemo na spomladanski klasiki. Na koncu še padec, ki pa smo se mu na srečo izognili. Zaenkrat sem zelo zadovoljen z dirkanjem, sem pri vrhu skupnega seštevka, a zagotovo bo prišel dan, ko sprinta ne bo, ko se bom razdelili na več skupin, razlike na cilju pa bodo večje," je dejal Sagan.

Med najboljšimi ni bilo tudi slovenskih predstavnikov, z dolgim begom skupaj s še petimi tekmovalci, ki se je končal šest kilometrov pred ciljem, pa je nase opozarjal Kristijan Koren (Cannondale Drapac). Luka Pibernik je bil 25., Marko Kump 26., David Per 86., Jan Polanc 94., vsi so v cilj prišli v času zmagovalca, Koren in Grega Bole pa sta zaostala 44 sekund.

V skupnem seštevku še naprej vodi zmagovalec torkovega kronometra Švicar Stefan Küng (BMC), ima štiri sekunde prednosti pred Poljakom Maciejem Bodnarjem, Sagan pa se je po zaslugi bonifikacijskih sekund prebil na tretje mesto, zaostaja pet sekund. Slovak lahko jubilej slavi že v četrtek s startom in ciljem v Lanakenu, v četrti etapi namreč prav tako napovedujejo sprint.

Polanc je v skupni razvrstitvi 54. (+0:41), Koren 60. (+0:43), Per 72. (+0:48), Pibernik 105. (+1:02), Bole 118. (+1:10), Kump pa 134. (+1:19).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice