Šport
86 ogledov

Sagan diskvalificiran s Toura

Peter Sagan EPA
Organizatorji Dirke po Franciji so se odločili za izključitev Petra Sagana.

Peter Sagan si je zaradi poteze, ki si jo je privoščil v zaključku 4. etape, diskvalificiran. Slovak, ta je dan prej zabeležil svojo osmo zmago na etapah Dirke po Franciji, je v današnji etapi v sprintu s komolcem udaril Marka Cavendisha. Britanec je nato grdo padel, preko njega pa sta zapeljala še dva kolesarja in prav tako trdo priletela na cestišče.

Vodstvo tekmovanja se je odločilo, da mora izjemni sprinter zapustiti tokratni Tour! Sprva so Saganu odvzeli drugo mesto in ga postavili na 115. mesto, v skupnem seštevku so mu prisodili kazenskih 30 sekund. Nato so mu odvzeli še točke, ki jih je osvojil danes za drugo mesto ter pred tem na vmesnem sprintu, kasneje pa je odjeknila novica, da so sodniki svetovnega prvaka kar izključili iz dirke.

To pomeni, da se Sagan ne bo mogel potegovati za šesto zaporedno zeleno majico za najboljšega po točkah. Do letošnje dirke jih je zbral pet po vrsti in je lovil rekord Nemca Erika Zabla.

"Odločili smo se diskvalificirati Petra Sagana s Tour de Franca 2017, ker je zelo ogrožal nekatere svoje kolege v zaključnih metrih sprinta v Vittelu," je sporočil predsednik sodniškega odbora Philippe Marien.

Komentarjev 3
  • mrki 19:56 11.julij 2017.

    Očitno gre za francosko -angleško navezo. Pol bi morali kaznovati tudi povzročitelja prvega padca in oduzeti zmagovalcu zmago zaradi kršenja pravila - sprinta v ravni črti !! KUHINJA ,zame je TDF izgubil ves čar . Ne zagovarjam Sagana , je ...prikaži več naredil napako ( in bil takoj kaznovan ), če bi dobro pogledali posnetek je Cav že padal ko se je premaknil Saganov komolec ( balanca ? ) , pa tudi zavestno je rinil v prosto ki ga ni bilo.

  • Janez_53 19:56 11.julij 2017.

    Zakonodajo na področju športa bi morali bistveno zaostriti. Kazen bi morala biti enostavna in enotna: ob pozitivnem testu se športniku dosmrtno prepove nastopanje na kakršnihkoli tekmah. Pika.

  • Avatar Leon
    Leon 19:56 11.julij 2017.

    Tako se to dela ,če želimo šport ohraniti v mejah normalnega ! Tudi v nogometu in ostalih športih bi morali slediti strožjim kaznim tudi finančnim !