Šport
131 ogledov

"V moštvu bom lahko govoril slovensko"

Kristijan Koren EPA
Po Mateju Mohoriču se v kolesarsko ekipo Bahrain-Merida seli še en Slovenec, pogodbo za sezono 2018 je namreč podpisal Kristijan Koren, nazadnje član Cannondale-Drapaca.

Primorec je s tem le še povečal slovensko kolonijo v Bahrain-Meridi, ki v tej sezoni šteje šest slovenskih kolesarjev, vsaj toliko pa jih bo štela tudi v naslednji.

Tridesetletni Kristijan Koren je profesionalec postal leta 2010 v dresu Liquigas-Doima, od leta 2015 je član Cannondale-Drapaca. V tem času je nastopil na sedmih zaporednih dirkah po Franciji in vse končal, letos pa je nastopil na dirki po Italiji.

"Po osmih letih v poznanih krogih je čas za pravi izziv. Zelo sem vesel, da sem se pridružil Bahrain-Meridi. Rad bi se zahvalil vodstvu Liquigas Cannondala, ki me je vpeljal v kolesarsko elito leta 2009 in svoji zdajšnji ekipi. Z veseljem sem vozil zanjo, a se veselim novih izzivov. V Bahrain-Meridi bom lahko govoril svoj jezik, saj bo veliko moštvenih kolegov Slovencev. Zelo se veselim, da bom spet delal z Vincenzom Nibalijem. Bil sem del njegove ekipe, ko je bil tretji na Tour de France leta 2012 in z veseljem mu bom pomagal, da doseže nove zmagovalne stopničke. Tokrat v drugačnem dresu in na drugačnem kolesu," je za spletno stran bahrajnske ekipe povedal Koren, ki se je v zadnjih sezonah uveljavil kot zelo cenjen pomočnik.

V letošnji sezoni pedala v dresu Bahrain-Meride vrtijo Grega Bole, Borut Božič, Luka Pibernik, Janez Brajkovič, David Per in Domen Novak, vlogo glavnega športnega direktorja opravlja nekdanji slovenski reprezentant in selektor Gorazd Štangelj. Veljavne pogodbe za sezono 2018 imajo Bole, Novak, Per in Božič. Priključila se jima bosta še Koren in Matej Mohorič.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.