Šport
119 ogledov

Nekdanji svetovni prvak zamenjal ekipo

Matej Mohorič UAE Team Facebook
Nekdanji svetovni prvak med mladinci in mlajšimi člani bo kariero nadaljeval v 'slovenski' ekipi.

Slovenski kolesar Matej Mohorič bo v prihodnje kolesaril za ekipo Bahrain-Merida, za katero v tej sezoni nastopajo Luka Pibernik, Domen Novak, Janez Brajkovič, David Per, Grega Bole, Borut Božič, glavni športni direktor pa je Gorazd Štangelj.

Mohorič je kariero začel v kranjski Savi, osvojil naslov svetovnega prvaka med mladinci in mlajšimi člani, to mu je kot prvemu uspelo v dveh zaporednih letih, nato pa leta 2014 postal profesionalec pri ekipi svetovne serije Cannondale. Po dveh letih se je preselil v Lampre-Merido, letos pa nosi dres UAE Emirates.

"Imam občutek, da Bahrain-Merida verjame vame kot kolesarja in mi lahko pomaga narediti korak naprej, zrasti in se razviti. Še vedno sem star komaj 22 let in imam zmagovalne želje. Zame je izredna motivacija, da sem prišel v eno najboljših ekip. Veselim se priprav na sezono 2018," je za spletno stran Bahrain-Meride dejal Mohorič.

Od slovenske šesterice pri Bahrain-Meridi imajo veljavne pogodbe za sezono 2018 Bole, Novak, Per in Božič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.