Šport
19 ogledov

Etapa Albasiniju, Mohorič blizu vrhu

albasini dirka po baskiji EPA
Švicar Michael Albasini (Orica-Scott) je dobil drugo etapo kolesarske dirke po Baskiji, 173 km dolgo preizkušnjo od Irune do Eltziega.

Drugi je bil Argentinec Maximiliano Richeze (Quick-Step Floors), tretji pa Belgijec Sean De Bie (Lotto Soudal). Najboljši slovenski kolesar na današnji etapi je bil s šestim mestom Matej Mohorič (UEA Team Emirates).

Odločitev o današnjem zmagovalcu je padla ob koncu, ko je Švicar napadel v pravem trenutku v zadnjem zavoju pred ciljem v Eltziegu, izničil prejšnji poskus De Bieja, imel pa dovolj moči, da je ubranil zmago pred Richezejem.

Na dirki nastopajo še štirje Slovenci, vsi so danes končali etapo, ki jo je odločil skupinski sprint, v času zmagovalca: 27. je bil Grega Bole (Bahrain Merida), 48. Janez Brajkovič (Bahrain Merida), 49. Primož Roglič (Lotto-Jumbo), 87. pa Simon Špilak (Katjuša).

V vodstvu ostaja zmagovalec prve etape Avstralec Michael Matthews (Sunweb), ki je bil danes četrti. Najboljši skupno med Slovenci, sedmi, je Mohorič, 22. je Roglič, 42. Brajkovič, 61. Špilak in 77. Bole.

Tretja etapa bo kolesarje v sredo popeljala od Gasteiza do Donostie, dolga bo 160 kilometrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.