Šport
23 ogledov

Mohorič hitro našel pravo formo

Matej Mohorič UAE Team Facebook
Slovenski kolesar ekipe UAE Team Emirates Matej Mohorič je na začetku sezone v dobri formi.

Matej Mohorič je dobro formo potrdil tudi v drugi etapi dirke Tour La Provence v Franciji, v kateri je zasedel četrto mesto. Gorenjec je bil član skupine štirih kolesarjev, ki si je priborila štiri sekunde prednosti pred zasledovalci.

Na cilju dobrih 169 kilometrov dolge, ravninske etape so ga prehiteli le zmagovalec Francoz Alexandre Geniez (AG2r La Mondiale), Avstralec Rohan Dennis, ki vodi v skupnem seštevku, in še en Francoz Nicolas Edet. Mohorič je z istim časom kot vodilni Dennis tretji v skupnem seštevku, v petkovi zadnji etapi, ki bo zahtevnejša kot prvi dve, pa bo imel priložnost, da s pomočjo ekipe pride še višje.

Poleg Mohoriča na dirki prve kategorije od Slovencev nastopa tudi njegov moštveni kolega Jan Polanc, ki v zadnji etapi prav tako vidi svojo priložnost. V prvi etapi je bil Kranjčan 24, v drugi 43., skupno pa je s štirimi sekundami zaostanka na 25. mestu.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.