Šport
62 ogledov

Martinu zmaga, Thomasu majica

Martin Reševalni pas/Twitter
Irec Dan Martin (UAE-Team Emirates) je z napadom na zadnjem vzponu dobil peto etapo Kriterija Dauphine. Še najbolj se mu je približal Valižan Geraint Thomas (Sky), ki je tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Tretje mesto je osvojil Anglež Adam Yates (Mitchelton-Scott).

Etapa se je pričela z vzponom na klanec druge kategorije, ki ga je prvi prečkal Dario Cataldo, vodilni v seštevku za kralja gora. V ospredju dirke se mu je nato priključilo še osem kolesarjev. Pred glavnino so si uspeli ustvariti prednost treh minut, ki so jo zadržali tudi po prečkanju naslednjega klanca druge kategorije. Tokrat je največ točk osvojil Nicolas Edet, Cataldo pa se je moral zadovoljiti z drugim mestom.

Glavnina je nato pospešila, tako da so se ubežniki zadnjega klanca lotili le še s 15 sekundami prednosti. S poslednjim napadom je poizkusil Edet, ki pa ga je peloton ujel 4,5 kilometrov pred ciljem.

Sledila sta napada Marca Solerja in Adama Yatesa, ki sicer nista bila uspešna, a je dvig tempa spravil v težave vodilnega kolesarja Giannija Moscona in njegovega sotekmovalca Michala Kwiatkowskega, ki sta začela zaostajati.

Povsem drugače pa je bilo, ko je napadel Dan Martin, saj mu nihče ni mogel slediti. Šele v zadnjem kilometru se je v lov za Ircem podal Geraint Thomas, ki pa ga več ni mogel ujeti. Za zmagovalcem je zaostal 4 sekunde, a se lahko potolaži s prepričljivim vodstvom v skupnem seštevku, kjer ima pred kolesarjem BMC-a Damianom Carusom minuto in devet sekund prednosti.

Thomas | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Edini Slovenec na dirki Luka Pibernik, član Bahrain-Meride, je prišel čez ciljno črto na 105. mestu in z zaostankom 15:27 minute. Skupno je 114.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.