Šport
79 ogledov

Yates do zmage v senci Mont Blanca

Dauphine
Poslednjo etapo Kriterija Dauphine je v zadnjih metrih dobil Adam Yates (Mitchelton-Scott), ki je tik pred ciljem prehitel ubežnika Daniela Navarra (Cofidis). Geraint Thomas (Sky) je zmagovalec skupnega seštevka pred Yatesom in Romainom Bardetom (AG2R).

Kljub številnim napadom od samega začetka se današnji beg ni izoblikoval vse do prvega vzpona. Tam so se v ospredje podali Daniel Navarro, David Gaudu in Edward Ravasi, katerim so se kmalu pridružili še Antwan Tolhoek, Julian Alaphilippe ter Pierre Rolland. Do vrha so si privozili dve minuti prednosti pred glavnino. Ta ostaja nespremenjena tudi po prečkanju naslednjega vzpona prve kategorije.

Na spustu pa si predre zračnico nosilec rumene majice Geraint Thomas, kar je ekipa AG2R izkoristi za napad. Valižan je zaostal že za 50 sekund,a je s pomočjo svoje ekipe le ujel glavnino. 25 km do cilja grdo pade Bob Jungelsa kljub očitnim bolečinam nadaljuje z dirko.

Bardet | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Na predzadnjem vzponu izmed ubežnikov napade Gaudu, medtem ko v skupini favoritov za skupno zmago napade Bardet, kateremu brez težav sledita Thomas in Yates. V težavah se znajde tudi Irec Dan Martin, ki pa se jim do vznožja poslednjega vzpona vseeno pridruži. Brez možnosti za dober rezultat ostane Marc Soler, ki se popolnoma zlomi.

6 km do cilja v vodstvu Navarro prehiti Gauduja, kateremu so pošle moči. Dan Martin si medtem očitno povrne nekaj energije, saj napade na vso moč, a mu Thomas, Bardet, Yates in Emanuel Buchmann brez težav sledijo.

Sledi protinapad Buchmanna, kateremu Martin ne more slediti, ne uspe pa se mu otresti preostale trojice.

Thomas | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

V zadnjem kilometru pa s hitrim pospeševanjem napade Yates, kateremu nihče ne uspe slediti. 50 metrov pred ciljem prehiti še zadnjega ubežnika Navarra. Thomas zaostane 19 sekund, kar je dovolj za skupno zmago. Mesti na stopničkah si razdelita še Yates in Bardet.

Edini slovenski predstavnik na dirki, kolesar Bahrain Meride Luka Pibernik, je v cilj zadnje etape prišel z 21 minutami in tremi sekundami zaostanka, zasedel pa 86. mesto. Dirko je končal na 99. mestu (+1:39:10).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice