Šport
815 ogledov

Na Dirki po Sloveniji tudi eno izmed največjih kolesarskih imen

Fabio Aru
Na Dirki po Sloveniji bo letos vozil tudi nekdanji zmagovalec prestižne Vuelte.

UAE Team Emirates, ena izmed kar petih World Tour ekip, ki bodo sodelovale na letošnji Dirki po Sloveniji, je razkrila svojo postavo, s katero se bo borila za zeleno majico zmagovalca dirke po slovenski pentlji. Pripeljali bodo eno izmed najmočnejših ekip, kar jih je kdaj tekmovalo na tej vedno bolj uveljavljeni dirki.

Fabio Aru Skupaj s Slovencema Šport Po operaciji se vrača veliko kolesarsko ime

Glavni cilj ekipe z močnim slovenskim pridihom bo vsekakor skupni seštevek, saj se bo dirke udeležil prvi zvezdnik ekipe Fabio Aru, ki pa v zadnjem času nikakor ne najde stare forme, kateremu bosta pomagala dva slovenska kolesarska junaka, Tadej Pogačar in Jan Polanc, ki sta se izkazala na nedavnem Giru in Dirki po Kaliforniji.

Aru bo tako eno izmed največjih imen, kar jih je kdaj nastopilo na Dirki po Sloveniji, saj gre za nekdanjega zmagovalca Vuelte, ter enega redkih kolesarjev, ki se lahko pohvali z etapnimi zmagami na vseh treh velikih dirkah. Na Touru je dobil eno etapo, na Vuelti dve, medtem ko je na Giru slavil kar trikrat.

Fabio Aru | Avtor: EPA EPA

Kolesarji ekipe UAE Team Emirates pa ne bodo edini zvezdniki Dirke po Sloveniji, saj so svojo udeležbo že potrdili kar trije zmagovalci etap letošnje Dirke po Italiji, Fausto Masnada (Androni Giocattoli - Sidermec), Pascal Ackermann (Bora Hansgrohe) in Damiano Cima (Nippo Vini Fantini).

UAE Team Emirates:
Fabio Aru, Italija
Simone Consonni, Italija
Rui Oliveira, Portugalska
Tadej Pogačar, Slovenija
Jan Polanc, Slovenija
Edward Ravasi, Italija
Roberto Ferrari, Italija

Primož Roglič Giro Komentar Šport Italijani in lastna ekipa so metali polena, Roglič pa bo zdaj le še močnejši
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice