Šport
2468 ogledov

Roglič: Ob zvokih Golice in zastavah je vse lažje

Primož Roglič
Na sredini 17. etapi dirke po Italiji so imeli slovenski kolesarji veliko podpore.

Etapa s ciljem v biatlonskem središču Anterselvi ni prinesla pretresov na vrhu skupnega seštevka, Primož Roglič je ostal na tretjem mestu za Ekvadorcem Richardom Carapazom in Italijanom Vincenzom Nibalijem.

Primož Roglič Giro d'Italia Šport Rogliča napadli na zadnjem klancu, v cilj prišel z Nibalijem

Slovenski kolesarji so imeli na današnji preizkušnji v Dolomitih glasno podporo, veliko je bilo predvsem Rogličevih navijačev. Njegovi zasavski rojaki so se v teh dneh množično odpravili čez zahodno mejo, da bi podprli svojega ljubljenca. Razporejeni so bili večinoma na zadnjem klancu pred Anterselvo, dolgem 5,5 kilometra.

"Ponovno je bil težek dan. Ob zvokih Golice in slovenskih zastavah je bilo lažje proti cilju," je za slovenske medije na kratko dejal Roglič, ki je priznal, da je v zadnjih kilometrih vsak kolesar šel po svojih zmožnostih. "Res sem vesel vsakega navijača, vsake zastave. Dajejo mi dodatno vzpodbudo," je dodal.

Primož Roglič Giro d'Italia Šport Skupni vrstni red pri vrhu po 17. etapi ostal enak

 

Številne slovenske zastave so opazili tudi v moštvu Jumbo Visma in fotogtrafijo manjše skupinice navijačev delili na družbenem omrežju.

 

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice