Šport
2591 ogledov

Toliko zdaj zaostaja Roglič

Primož Roglič, Vincenzo Nibali
Slovenskemu kolesarskemu asu se počasi izmika skupna zmaga.

Primož Roglič v skupni razvrstitvi Gira zdaj za Ekvadorcem Richardom Carapazom (Movistar) zaostaja že za dve minuti in devet sekund. Španska ekipa se je izkazala za zelo močno v gorah, pred zadnjim kronometrom pa bi lahko tako razlika še nekoliko narastla. Po napovedih strokovnjakov naj bi si Slovenec pred vožnjo na čas lahko privoščil približno minuto in pol zaostanka za Ekvadorcem.

Ta je po etapi povedal: "Če povem po resnici, je bila etapa zelo zapletena, posebej zaradi vremenskih razmer in vzponov. Toda kot ekipa smo dobro delovali v mojo in korist Mikela Lande. Tako da lahko ocenim dan kot dober v smislu časa, pridobljenega v skupni razvrstitvi."

Po 16. etapi se je pred Rogliča v skupni razvrstitvi prebil še Vincenzo Nibali, ki zaostaja 1:47 za Carapazom, pred Rogličem pa ima 22 sekund prednosti. Zasavcu je vse bližje tudi Mikel Landa.

"Le kaj lahko rečeš? Poskušaš ga čim bolj motivirati, poveš mu še, koliko je do konca in podobno. Bori se predvsem s sabo. Imeli smo srečo, da sta se mu pridružila Simon Yates in Bauke Mollema, kasneje še Mikel Nieve. Če bi ostal sam, bi bila razlika še večja. Po radiu smo izvedeli, da je bila po spustu razlika le še 40 sekund, upali smo, da mu bo uspelo. Boja še ni konec, vsak dan se lahko nekaj spremeni. Treba je biti pošten in povedati, da so bili drugi danes močnejši. Še naprej se bo boril za rožnato majico," je po etapi dejal športni direktor ekipe Jumbo Visma Addy Engels.

Primož Roglič Giro Šport Roglič v vse večjih težavah, Nibali že pred njim

V deseterici najboljših se je sicer po etapi zadržal tudi Jan Polanc. Ta je 10. z zaostankom osmih minut in šestih sekund.

 

Komentarjev 1
Sorodne novice