Šport
17246 ogledov

Najboljši mladi kolesar dirke: "To je bilo zelo nepošteno do Rogliča!"

Pavel Sivakov
Kolesar ekipe Ineos (nekdanji Sky) in nosilec bele majice za najboljšega mladega kolesarja letošnjega Gira, Pavel Sivakov, je razočaran nad dejanjem španske ekipe Movistar, ki je močno pospešila, ko je imel Primož Roglič tehnične težave s kolesom.

Po zloglasni 15. etapi letošnje Dirke po Italiji od Ivrea do Coma, v kateri je Primož Roglič (Jumbo-Visma) proti nosilcu rožnate majice Richardu Carapazu (Movistar) in svojemu največjemu rivalu Vincenzu Nibaliju (Bahrain Merida) po tehničnih težavah s kolesom in padcu na spustu izgubil kar 40 sekund, se je oglasil tudi tudi nosilec bele majice.

Pavel Sivakov | Avtor: Profimedia Profimedia

Pavel Sivakov (Team Ineos), ki vodi v razvrstitvi za najboljšega mladega kolesarja, je v pogovoru za francoski L'Equipe razkril, da je ekipa vodilnega kolesarja dirke, Richarda Carapaza, začela dirkati kot nora, ko je Primož Roglič naletel na tehnične težave s kolesom.

Primož Roglič Pa saj ni res... Šport Neverjetno, kaj je počel športni direktor, ko je Roglič potreboval novo kolo

Nepisano kolesarsko pravilo namreč pravi, da če ima kateri izmed favoritov na katerem izmed mirnejših delov dirke tehnične težave, se vsaj ne dvigne tempa, oziroma se praviloma celo upočasni ter s tem ponudi priložnost kolesarju, da se ponovno pridruži skupini.

Primož Roglič Nedopustno Šport Italijani z vsemi topovi nad Rogliča: "Kje je kolo?"

Sivakov je za L'Equipe izjavil, da Rogličevega padca sicer ni videl in je vse skupaj zgolj slišal preko radia, medtem ko je bil osebno udeležen v incident, ko je imel Roglič težave s prednjim menjalnikom in je moral menjati kolo.

Pavel Sivakov | Avtor: Profimedia Profimedia

"Po radiu sem slišal, da je padel," je Sivakov začel svoj pogovor in nadaljeval: "Toda še pred tem se spomnim, da je imel tehnične težave. Videl sem, da se mu je odlomil menjalnik, tako da mi je bilo zelo čudno, ko je Movistar nato pritisnil na vso silo, saj je bilo to zelo nepošteno."

Novinarji so nato prosili Sivakova, če lahko še enkrat potrdi obtožbo, da je Movistar dejansko pospešil, ko se je Roglič znašel v težavah, na kar je mladi Rus odgovoril: "Da, zagotovo. Da."

Protesti Italijanov Šport Vodstvo dirke kaznovalo Rogliča

Movistar je sicer že dobro znan po podobnih incidentih, saj je pred leti, ko se je Tom Dumoulin boril za rožnato majico, španska ekipa pospešila kot nora, medtem ko je izjemni Nizozemec opravljal veliko potrebo, a tudi to ni bilo dovolj, da bi njihov Nairo Quintana tisto leto premagal Dumoulina.

Primož Roglič Padli junak Šport Roglič pojasnil resnost poškodb in razlog za nov grd padec Primož Roglič Giro Šport Primož Roglič na tujem kolesu in z grdim padcem izgubil veliko časa

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice