Šport
23540 ogledov

Rogliča soočili z Nibalijevo obtožbo, odgovor bi težko bil boljši

primož roglič vincento nibali Epa
Potem ko se v petek ni želel zapletati v spor z Vincenzom Nibalijem, je Primož Roglič po sobotni etapi vendarle spregovoril o očitkih na njegov račun.

Primož Roglič je 14. etapo dirke po Italiji končal na osmem mestu in ima zdaj v skupni razvrstitvi samo sedem sekund zaostanka za tokratnim zmagovalcem Richardom Carapazom.

primož roglič Miselne igrice Šport Roglič modro molči, Nibaliju odgovorila ekipa

Ekvadorec je rožnato majico vodilnega kolesarja prevzel iz rok Jana Polanca, ki je bil tokrat 28., v skupnem seštevku pa je nazadoval na sedmo mesto.

jan polanc Giro d'Italia Šport Slovenec slekel rožnato majico

"Težak dan. Lahko je reči, da je bil težak dan," je novinarjem v cilju 131-kilometrske etape s petimi vzponi povedal najboljši Slovenec na dirki.

Tema pogovora je nato hitro prešla na najbolj sočno medijsko kost letošnjega Gira. "Ali se karkoli dogaja med teboj in Vincenzom Nibalijem? Izgledalo je, kot da se ves čas gledata?" je Rogliča vprašal novinar Eurosporta.

vincenzo nibali Neporavnani računi Šport Nibali napadel tudi Rogličevo ekipo: "Še vedno mi zamerijo ..."

"Ne, ne bi rekel. Tukaj smo zato, da dirkamo," je skopo odvrnil Roglič. "Ali sta se danes pobotala, je prišlo morda do stiska rok ali pozdrava s pestjo?" ga je nato vprašal še eden po prisotnih predstavnikov sedme sile.

"Ja, seveda sva," mu je odvrnil.

primož roglič Napeto Šport Besni Nibali naj bi Rogliču pokazal sredinec

Povprašali so ga še, kako gleda na Nibalijeve obtožbe, da dirka preveč defenzivno in rezervirano. "Tukaj nisem zato, da bi komentiral takšne stvari, ampak zato, da kolesarim," je bil jasen Roglič in takoj zatem odkorakal stran.

Primož Roglič, Vincenzo Nibali | Avtor:

Slovenski kolesar ostaja v odličnem položaju za napad na končno zmago letošnjega Gira in ne bo dopustil, da bi ga karkoli odvrnilo od tega cilja.

Številni dobro obveščeni mediji in poznavalci razmer so Italijanov poskus provokacije označili za miselne igrice oziroma izhod v sili, vendar se Roglič ni ujel v past in ostal zvest spoštljivi retoriki.

Nedeljska etapa med Ivreo in Comom bo dolga 232 kilometrov, najtežji del bo zaključni, ko se bodo drug za drugim zvrstili trije vzponi, najprej dva druge kategorije in zatem še en tretje, po njem pa spust do ciljne črte.

vincenzo nibali Ostro Šport Nibali sporoča Rogliču: Če želi 'fotko' z mano, mu lahko pokažem trofeje

roglič nibali | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice