Šport
9403 ogledov

Nibali napadel tudi Rogličevo ekipo: "Še vedno mi zamerijo ..."

vincenzo nibali Epa
Italijanski kolesar je prepričan, da ekipa Primoža Rogliča še vedno goji zamero.

Vincenzo Nibali po 13. etapi dirke po Italiji, na kateri mu ni uspelo zmanjšati zaostanka za Primožem Rogličem, ni obračunal samo s svojim tekmecem v boju za skupno zmago, temveč se je lotil tudi njegove ekipe Jumbo-Visma.

Nibali meni, da mu Rogličevo moštvo še vedno ni odpustilo zmage na Giru leta 2016. Razplet italijanske pentlje je takrat krojila nesreča Stevena Kruijswijka, ki je po padcu na spustu s Col d'Agnela nazadoval s prvega na tretje mesto.

Nizozemec, ki je rožnato majico vodilnega kolesarja nosil od 14. do 18. etape, je imel pred usodnim padcem kar tri minute prednosti pred nabližjim zasledovalcem. "Naredil sem neumno napako," se je posul s pepelom.

Zdravniške preiskave to pokazale dve zlomljeni rebri, s čimer so njegove sanje, da bi postal prvi nizozemski zmagovalec Gira, splavale po vodi. Skupne zmage, druge v karieri, se je na koncu veselil Nibali.

"Jumbo-Visma ima še vedno problem z menoj zaradi tega, kar se je zgodilo v preteklosti. Očitno se me zelo bojijo. To je pričakovano in povsem normalno," je Rogličevo moštvo zbodel Nibali.

Komentarjev 3
  • supreme 19:09 25.maj 2019.

    Spet umetno ustvarjate neko sovrastvo.....patetiki

  • Janez_53 17:39 25.maj 2019.

    Avtor Ž.J., očitno rabite dobrega lektorja. Ali pa se vsaj malo potrudite in članek pred objavo preberite. Če že ne iz spoštovanja do bralcev, pa vsaj iz spoštovanja do sebe.